Overgrep - haster!

Hei, jeg trenger hjelp. Jeg visste ikke hvor jeg skulle henvende meg, men endte opp her. Jeg er i en veldig vanskelig situasjon. Jeg ble utsatt for overgrep for bare noen timer siden. Jeg prøver å glemme det som har skjedd, og har ikke kommet meg over det som skjedde, så husker ikke så mye. Derfor forteller jeg ikke akkurat hva som skjedde. Jeg har ikke turt å gå noe sted, så jeg har holdt meg hjemme. Jeg har ikke snakket med noen, men jeg har dusjet og kastet klærne jeg hadde på meg. Jeg er kjempe redd og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har skrudd av telefonen min. Jeg vil ikke være i kontakt med noen, jeg er redd for å bryte sammen. Jeg vil ikke at noen skal få vite om dette. Men jeg må nesten komme meg videre, men jeg vet bare ikke hvordan. Trenger svar fort!!


Svar:

Hei kjære deg! Så bra at du endte opp med denne historien et sted…
Dette er veldig alvorlig, og vi vil gjerne hjelpe deg. Vi forstår at du er redd. Det er ofte slik at hvis man har vært utsatt for noe seksuelt mot sin egen vilje, kan man bli skamfull og redd, og man tenker at det er best å ikke fortelle det til noen og heller holde det hemmelig. Noen kan også tenke at det var deres egen skyld (det er det aldri). Det som kan være dumt med slike vonde hemmeligheter er at de kan vokse og bli vondere og større. Noen kan ha kraftige etterreaksjoner etter slike hendelser, mens noen kan ha mer milde reaksjoner.  

Vi i 13-20 snakker med flere ungdommer som har vært utsatt for overgrep. Og vi tror det å dele hemmeligheten med noen gjør den mindre og noen ganger enklere å forholde seg til. Man kan ha behov for støtte, og hjelp til å bære hendelsen. Vi vil derfor oppfordre deg til å snakke med noen om dette, helst en voksen. Om du ikke kjenner en voksen du har lyst til å prate med om dette, kan du gjerne ta kontakt med en av oss i 13-20. Da kan du sende en sms til Ida som er faglig leder, og en av oss kontakter deg. Idas telefonnummer er 98762833. Det hadde vært veldig fint om du tok kontakt i løpet av dagen, for det er noen viktige ting vi gjerne vil snakke med deg om, og som haster litt.  

Om du trenger å lese mer om dette, vil vi anbefale deg denne artikkelen: 
http://www.ung.no/overgrep/2308_Har_du_opplevd_seksuelle_overgrep.html 
Her kan du også lese om andres overgrepserfaringer, samt finne kontaktinfo til to ulike hjelpetelefoner dersom du heller vil kontakte dem.  

Håper vi hører fra deg så fort du leser dette!

Å slå barna sine

Rar følelse