Venninne som sliter med psykisk helse

Hei. Jeg har en venninne som sliter veldig med det psykiske. Jeg har selv slitt veldig selv, lenge. Men har nå nylig blitt henvist ut av bup. Jippi! Hun er kjæresten til en kompis av meg og det var han som spurte meg om jeg kunne kontakte henne (så hun er egentlig ikke min nærmeste) hun sliter skikkelig og jeg begynner å slite med hvordan jeg skal hjelpe henne. Tror du dere kan hjelpe meg?


Hei kjære deg!

Gratulerer med gjennomført behandling på BUP! Og så flott at du ønsker å stille opp for denne venninnen, selv om hun ikke er en av dine nærmeste.

Det er ikke lett å vite hva vi kan gi deg av råd eller hjelp, da vi ikke vet hva venninnen din har av psykiske utfordringer. Det vi likevel vet at hjelper uansett er å ha noen rundt seg som bryr seg. Så allerede hjelper du nok mer enn du tror <3

Dersom du tror venninnen din trenger noen å snakke med, er 13-20 nå tilgjengelig for samtaler på telefon mandag til fredag fra 09-14, og på chat på Instagram fra 14-20 med kontoen @samtaletilbudet1320. Dette står det mer om på hjemmesiden vår. Kanskje du kan tipse henne om det? Eller du kan ta kontakt selv, så får vi vite mer konkret hva som er utfordrende for venninnen din og det kan være lettere å gi deg hjelp eller råd du kan ta med deg videre?

Det finnes også andre å snakke med, som for eksempel Mental helses hjelpetelefon: 116 123, Kirkens SOS: 22400040 (Åpen hele døgnet) og Kirkens SOS sin chat på www.soschat.no.

Vi håper du tar kontakt med oss eller noen av de andre vi tipset deg om. Og takk for at du er en som bryr deg <3

Hilsen oss i 13-20 :)

Previous
Previous

Følelser

Next
Next

Venn som sliter