Kropp

Hei jeg er en jente på 15år. Jeg er 166cm høy og veier 48-49 kg. Jeg har et veldig sunt kosthold og spiser mye frukt og grønt. Men jeg har fortsatt en del fett rundt på kroppen som ikke blir borte. Dette gjør at jeg ikke synes jeg ser noe bra ut i bikini og jeg gruer meg veldig til bikinisesongen. Jeg er veldig glad i å trene og er fysisk aktiv 2-4 ganger i uka (oftest 3 ganger, men noen få ganger rekker jeg bare to). I tillegg så sykler/ eller går jeg til og fra skolen hver dag (1.5 km hver vei). Jeg spiser heller egentlig ikke så mye. Hva mer kan jeg gjøre for å bli kvitt fettet? Burde jeg trene mer enn tre ganger i uka (treningen er jogge/ danse, styrke, turn og klatring).Jeg lurer spesielt på nederste del av magen, armene (mest på baksiden), rundt armhulene og brystet og lårene (spesielt øverst på innsiden, der jeg har en klump ut). Jeg har ganske mye muskler, det er egentlig mest fettet utenpå jeg vil bli kvitt. Når jeg først er i gang lurer jeg også på
ca. Hvor mange kalorier jeg bør få i meg om dagen? Håper på svar 


Svar:

Hei jente, 15 år.

Det er vanlig å være opptatt av utseende når man er i din alder, og som tenåring gjennomgår kroppen store forandringer. At du i denne perioden er glad i å trene og være aktiv er fint, men jeg blir nysgjerrig på hva du mener med at du ikke spiser så mye når du er såpass aktiv som du beskriver. Du har en BMI på 17,4 som regnes som undervektig, svært nært alvorlig undervekt. Å skulle uttale meg om kalorinivå du bør ligge på, har jeg dessverre ikke kompetanse til å gjøre, men dersom du er veldig opptatt av dette vil jeg råde deg å ta en prat med helsesøster på skolen din. Hun eller han kan mer om dette enn meg. Eventuelt kan du også ta kontakt med en ernæringsfysiolog som besitter best kompetanse på dette.

Jeg legger ved en artikkel som jeg synes du bør lese: http://www.ung.no/helse/137_V%C3%A6r_stolt_av_den_kroppen_du_har.html

Ta gjerne kontakt per telefon hvis dette er noe du kunne tenke deg å snakke mer om og vil lage en avtale med en av oss. Da kan du ta kontakt med Mariann på tlf 98267831. Ellers råder jeg deg som sagt til å ta kontakt med helsesøster også, om du er komfortabel med det.

God 17.Mai-helg fra oss i 13-20 :)

Kropp

Følelser