Svetter konstant på hendene

Hei, jeg vet ikke om dette blir årsaket av stress(eller lignende) eller om det er noe galt med meg men jeg svetter nesten hele tiden på hendene når jeg er blandt andre mennesker og jeg lurer på om dere har noe tips for å unngå dette og eventuelt hva det kan være? takk på forhånd, setter virkelig pris på dette tilbudet!


Svar:

Hei!

Nå vet ikke vi hvor gammel du er, men svetting som fenomen er helt ufarlig, og man begynner ofte å svette mer i puberteten da hormonene påvirker mye av det som skjer med og i kroppen. Svetting er kroppens måte å regulere temperaturen på for å holde den mest mulig stabil. Man svetter gjerne mest når man er trener, da kroppen er god og varm.

Dersom man har andre symptomer sammen med svettingen, trenger heller ikke dette å være farlig, men man kan forsøke å være litt observant; hva skjer med kroppen min nå siden jeg svetter så masse? Er jeg stresset? Skjelver jeg? Hvordan er pusten min? Pulsen min? Svetting i forbindelse med følelser og stress er også vanlig, men dersom man opplever at det hemmer en i hverdagen, kan det være lurt å snakke med noen om det som er god på det som har med kroppen å gjøre - helsesøster for eksempel.

Du kan også ta kontakt med oss i 13-20 igjen dersom dette ikke var helt svaret du var ute etter, eller om det er noe annet du vil snakke om! Og så hyggelig at du setter pris på oss! Vi setter også stor pris på alle som tar kontakt og som gjør dagene våre spennende!

Hilsen oss i 13-20 :)

Sex

Kropp