Sex

Hei! Jeg er en gutt på 15 år og lurer på en ting. Jeg føler at jeg runker veldig ofte. Jeg har lyst, men jeg vet jeg er for ung og ikke har muligheten. Jeg lurer på om dette er normalt eller unormalt? På forhånd takk for svar


Svar:

Hei!

Dette er det sikkert flere enn deg som lurer på. Det vi kan svare deg, er at onani er vanlig, for både gutter og jenter. Noen onanerer sjelden, noen hver dag, andre flere ganger om dagen. Dette er helt individuelt og normalt. Som 15-åring er man heller ikke for ung til dette.

Men det var kanskje ikke onani du siktet til der du skrev du var for ung og ikke hadde muligheten? Den seksuelle lavalder er satt til 16år, og betyr at man ikke bør ha samleie før man har fylt 16 (om det var dette du mente?). Det er ulike årsaker til dette, og en av dem, som vi i 13-20 snakker mye med våre ungdommer om, er at hodet ikke helt klarer å følge kroppen som tenåring. Man modnes raskere i forhold til fysisk utseende, enn man klarer å henge med der oppi toppen. Derfor vil ofte kroppen ting som hodet ikke klarer å forstå helt før man har blitt litt eldre. Da fungerer det fint for mange å vente med samleie til etter at man har blitt 16år, og hodet er litt mer med :) Mange venter også til de blir enda eldre.

Håper dette ga deg svar på det du var ute etter! Ha en god første skoleuke i sola!

Hilsen oss i 13-20 :)

Møte en gutt jeg liker

Svetter konstant på hendene