Kaste opp

For en eller annen grunn føler jeg meg skikkelig kvalm når jeg våkner opp om morgenen og jeg orker ikke å spise.


Svar:

Hei :)

Det høres ikke godt ut å ha det slik som du forteller. Å være kvalm kan kjennes skikkelig ubehagelig i seg selv, samtidig kan være ubehagelig å ikke vite hvorfor man blir kvalm. Det er ikke lett å forstå helt hva du lurer på, da er det også vanskelig gi deg et utfyllende svar. Det kan være mange grunner til at man er kvalm om morgenen – det kan være et symptom på sykdom, angst eller graviditet. Om man gruer seg til å gå på skolen, eller skal gjøre noe man ikke liker, kan kroppen reagere med kvalme. Er det noen spesielle dager kvalmen dukker opp – for eksempel skoledager eller dager du skal ha prøver? Eller kommer kvalmen hver dag?

Du forteller at du ikke orker å spise, det er helt vanlig at man mister matlysten når man er kvalm. Noen kan oppleve at kvalmen går over når man får i seg litt mat. Kvalme kan også komme av at man spiser mat man ikke tåler, eller som er tungt å fordøye. Vårt tips til deg, siden kvalme kan være et symptom på mange forskjellige ting, er å oppsøke helsesøster, helsestasjon eller fastlegen din om ikke kvalmen går over i løpet av de neste dagene.

Vennlig hilsen oss i 13-20 :)

Helsesøster

Utslett?