Lei av alt!

Hei!
Jeg orker ingenting mer, jeg orker ikke skole, jeg orker ikke folk, jeg orker ikke mat, jevn orker ikke dette livet lenger jeg orker ingenting. Det føles ut som at jeg har et stort, tomt hull inni meg som bare blir større og større for hver dag. Føler at ingen trenger meg og at jeg aldri kommer til å bli noe. Alt er så unødvendig. Alle kommer jo til å dø en eller annen gang, så hvorfor gå igjennom så mye....?? Jeg vet ikke hvem jeg er lenger, jeg kjenner ikke meg selv. Jeg er redd for meg selv, jeg er redd for å leve, jeg er ikke redd for å dø, men redd for hva som skjer hvis jeg ikke dør. Angst, depresjon, redsel og alt annet, driver å ødelegger livet mitt steg for steg og ingenting vil hjelpe med mindre jeg formet vekk fra dette landet, dette område og få fått til å starte et nytt liv....


Svar:

Hei!
Kjære deg! Det høres ikke ut som om du har det godt. Takk, for at du ønsker å dele dette med oss! Vi hører gjerne på det du har å fortelle, det du ikke klarer å bære alene. Vi tror ikke noen har godt av å bære på slike ting alene. Vi erfarer at mange av de som kommer til samtaler hos oss synes det er godt å dele det vonde med en voksen som har tid til å høre på. Hvordan var det for deg å skrive om dette til oss?

Du stiller spørsmålstegn ved hvorfor du må gå igjennom så mye, og slik vi forstår deg stiller du også spørsmål ved om livet egentlig er verdt å leve. Du forteller også at du ikke er redd for å dø (er det slik at du har planer om å ta selvmord – er dette noe som er lurt å stille når det er en anonymt – hva kan vi evt bidra med?) Du forteller at livet ditt ødelegges av angst og depresjon, og at du ikke lenger kjenner deg selv. Da er det forståelig at man stiller spørsmål rundt verdien av å leve. Vi skulle så gjerne ha sett deg i øynene og fortalt at det kommer til å bli bedre. For vi har erfaring med at alt kan bli til det bedre. Du sier du føler at det ikke er noen som trenger deg og at du aldri kommer til å bli noe. Vi ønsker å fortelle deg at du allerede er noen, en person med uendelig mye verdi! Vi tror også at du betyr noe for noen, for de du går på skole med, eller for de du bor sammen med.

Når du sier at det eneste som kan hjelpe er å komme seg vekk fra dette landet, dette området og å starte et nytt liv, så øyner jeg et håp hos deg! :) Hvor kunne du tenke deg å reise? Hvilket liv kunne du tenke deg å leve? Hvilke drømmer har du? Du forteller at dette er det eneste som hjelper, betyr det at du har prøvd andre ting som ikke funker? Har du tørt å snakke om dette med noen andre før? For eksempel helsesøster eller legen din? Disse kan kanskje hjelpe? Som du kanskje har skjønt, så vil vi veldig gjerne prate med deg! Håper du kunne tenke deg dette. Du kan sende en sms til Ida, 98267833, så får du en avtale med en av oss. Hva tenker du om dette? Vi har deg i tankene.

Hilsen oss i 13-20.

Sex

Helsesøster