Uten emne

Hei, jeg er en jente på 14 år nå, blir 15 straks. Jeg liker en jente og hun vet det. Men hun liker ikke meg og jeg føler det er litt vanskelig. Tørr heller ikke fortelle det til foreldrene mine. Hvordan kan jeg få snakket med hun jeg liker og foreldrene mine?


Svar:

Hei! Takk for at du skriver til oss  og beklager seint svar! Det er vanskelig når man liker noen og de ikke liker en tilbake. Vi syns det er skikkelig bra at du ønsker å snakke med foreldrene dine og jenta du liker. Ofte kan det første steget for å være åpen om at man liker en av samme kjønn være tøft. Slik vi forstår deg har du kanskje ikke fortalt foreldrene dine at du liker jenter, eller denne jenta? For noen av oss kan det være nok å bare opplyse foreldre om at «jeg liker denne jenta (eller) jenter». Andre ønsker kanskje å vente til en passende anledning. Kanskje synes du det er vanskelig å ta det opp med foreldrene dine, fordi du er usikker på hvordan de kommer til å reagere? I møte med jenta du liker er det også skikkelig fint at du ønsker å være åpen med henne. Det er alltid godt å vite at man blir likt. Du sier at hun ikke liker deg tilbake, det skjer også at man ikke blir likt på den måten man ønsker. Det viktigste da er at du klarer å respektere hennes følelser og valg. Det hadde vært fint å vite hva du syns er vanskelig med å fortelle, vi har alle ulike ting vi er usikre på. Kunne du tenke deg å komme til en samtale hos oss? Hvis ikke kan du gjerne også ta kontakt på mail: marit@13-20.no, slik at vi kan fortsette samtalen der? Vi har ferie frem til august, men svarer deg igjen så fort vi er tilbake.

Hilsen oss i 13-20 

Sommerferie

Tatt kontakt - Oppfølgingsspørsmål til "hva skal jeg gjøre?"