Dårlig samvittighet

Hei, siden moren min flyttet ut virker det ikke som om faren min har det noe bra. Jeg orker ikke å bo hos begge foreldrene mine og flytte frem og tilbake, så jeg har lyst til å bo kun hos en. Men problemet er at jeg har mest lyst til å bo hos moren min, men jeg får alt for dårlig samvittighet ovenfor faren min. I det siste har han begynt å spise bare usunn mat og han virker veldig dårlig humør. Vet ikke hva jeg kan gjøre for at han skal bli bedre, og jeg har ikke lyst til å fortelle han at jeg vil flytte til moren min. Kunne bare trengt noen tips og råd akkurat nå.

Hilsen gutt 14


Hei gutt 14,
vi kan godt forstå at du ønsker å gjøre livet bedre for pappaen din etter at mammaen din har flyttet ut. Det kan være vondt å se at noen vi er glade i ikke har det bra. En ting vi syns det er viktig å fortelle deg er at det ikke er ditt ansvar at pappa har det bra. Finnes det noen voksne du kjenner som kan finne på noe hyggelig med pappa? Samtidig er det viktig at noen kan ta vare på deg også i denne situasjonen, det må du ikke glemme.

Du har sikkert grunner vi ikke kjenner til som gjør at du ønsker å bo hos mamma. Det kan være mange eller få, store eller små, grunner til dette. Siden du er over 12 år gammel har din mening mye å si, men da må man tørre å si det. Det skjønner vi kan være vanskelig. Kanskje er du redd for hvordan pappa tar det? Vi tror at det kan være bra om du snakker med pappa og mamma om hvordan det påvirker deg at de har flyttet fra hverandre. Mange syns også det er godt å kunne snakke med noen andre voksne som kan lytte til hvordan du har det, vi i 13-20 snakker gjerne mer med deg. Da kan du gjerne sende en melding til Liv Hilde: 98267833. Håper vi hører fra deg :)

Hilsen oss i 13-20

Tatt kontakt før

Sommerferie