Tatt kontakt før

Hei, igjen. Jeg sendte inn to spørsmål før sommerferien angående en jeg utsatte for et overgrep. Jeg tror jeg nevnte tidligere at hun flytter til Trondheim, og nå har hun dratt. Hun prøvde å ta livet sitt før ferien, og jeg prøvde å snakke med henne, men det virket som at hun ikke brydde seg... Jeg vil si unnskyld, fordi hun prøvde å ta livet sitt og sikkert på grunn av meg. Jeg vet jeg kanskje burde vente og gi henne litt space, men hun snakker aldri med noen om noe og hun er en av de tøffeste jeg har møtt, men jeg tror hun burde snakke med noen siden det gikk så langt at hun ikke ville leve mer... Burde jeg ta kontakt igjen, eller burde jeg gi henne space og vente?

Takk for svar!

Hilsen G16


Hei G16!

Takk for at du skriver til oss igjen. Når vi leser spørsmålet ditt får vi inntrykk av at du har hatt en tung sommer med mye å tenke på. Som vi skrev til deg før sommeren er det ikke sikkert hendelsen med deg er årsaken til at hun forsøkte å ta livet sitt. Man vet aldri hva folk bærer på av sårbarheter på innsiden når det utsiden kan fortelle oss er for eksempel «tøff» eller «hun bryr seg ikke» slik som i dette tilfellet.

Vi forstår at du vil si unnskyld. Du føler kanskje på skyld og ansvar, og som vi skrev er en unnskyldning muligens det eneste du kan gjøre.

Men dersom man har fått grensene sine tråkket over, og vært utsatt for noe ufrivillig, er det ikke uvanlig at personen som har gjort disse tingene virker truende på personen som har vært utsatt. Har du tenkt at det kan være derfor hun later som hun ikke bryr seg når du tar kontakt? At hun kanskje synes du er skummel, at du gjør henne utrygg?

Om hun ikke er klar til å ta det imot ennå, kan det være en idé å skrive et brev som hun kan ta vare på til den dagen hun er klar?

Vi håper du finner ut en måte du kan få bedt om unnskyldning, for dere begge to. Og vi minner deg igjen på at du gjerne må ta kontakt for å snakke med oss slik at du kan få bearbeidet dette. Også vil vi rose deg for at du ønsker og prøver å ta på deg ansvaret for det denne jenta ble utsatt for – det krever et helt spesielt mot!

Hilsen oss i 13-20

Fravær

Dårlig samvittighet