Kropp

Jeg er ikke fornøyd med kroppen min. Jeg vil være tynn. Ser på venner og familie som er det. Ka må jeg gjøre?


Hei :)

Så vondt å høre at du ikke er fornøyd med kroppen din. Vi er jo alle skapt med forskjellige kropper, samtidig sammenligner vi oss mye med andre.

Det å ikke føle seg fornøyd med egen kropp er spesielt vanskelig i ungdomstiden. Dette er en tid hvor kroppen utvikles i stor grad, og den ene sommeren blir man høyere, den neste sommeren skjer det noe annet, og noen vokser fort mens andre vokser treigere – alt skjer i rykk og napp. Og dette skjer mens man fylles opp med mange «stemmer» om hva som er idealkroppen; ting man ser på tv, ulike profiler man kan følge på Instagram, reklame og media i det hele. Man kan også føle på et press fra familie og venner.

Det er vanskelig å gi noe svar på hva du kan gjøre, men vi tror du har gjort noe av det viktigste allerede ved å sette ord på det. Kanskje det også kunne vært lurt å gå igjennom hvilke profiler du følger på Instagram, og tenke over om det er noen blogger du pleier å lese, og kutte ut noe av det? På den måten kan du kanskje begrense disse «stemmene» litt. Er dette noe du kunne tenke deg å snakke mer om? Har du prøvd å snakke med en forelder eller helsesøster? Eller trenger du noen andre å snakke med, vi snakker gjerne med deg om du ønsker det. Da kan du sende en SMS til Mariann på nr. 98267835. Vi tror at det første steget til å få det bedre er å akseptere at man er slik man er og lære å like det, men det er ingen fasit på hvor lang tid det kan ta. Vi heier på deg!

Hilsen oss i 13-20 :)                                                                         

Påvirkning

Venner