Venne-sex

 

Så jeg er født i 2002 så fyller 16 nå straks. Men greia er at venninnen min sin bror og jeg kjenner hverandre godt. La oss kalle han Lars. Han er 18 år gammel. I starten tullet vi om å ha sex eller å holde på. Til slutt gikk det over til mer seriøs prat om forhold/venner som har sex. Vi har ikke følelser for hverandre men er sykt gode venner og er nære. Men problemet er at Lars og jeg jobber sammen og er sjef for hver vår “avdeling” (vi er to avdelinger totalt). Hvis vi krangler vil dette gå ut over jobben (noen vil kanskje ikke møte opp osv). Så vi tenker at et forhold ikke er greit. Men så kom han med ideen om å bare være kose- og sex-venner. Jeg vet han bryr seg om meg, så tenkte kanskje det beste er å miste jomfrudommen til han. Vi har diskutert forhold etter en stund som “kose og sex venner” og jeg håper egentlig på et forhold. Men her er problemet. Søsteren hans er en av mine beste venner. Og så vet jeg ikke om jeg er 100% klar for sex? Men det er ingen vei tilbake hvis vi først begynner med “kose og sex venner” greia. Hva burde jeg gjøre?


Hei :)

Takk for at du spør! Vi synes det er en god tanke at du ønsker å ha sex med noen du stoler på og vet bryr seg om deg første gang du gjør det, for sex er jo det mest intime du deler med noen. Samtidig forteller du at du er usikker på om du er klar. Vi vil bare si at det er viktig å ikke stresse med sex og at det er fint å vente til du er 100% sikker. Du skriver at du snart er 16, det betyr jo at det enn så lenge er ulovlig for «Lars» å ha sex med deg. Det bety likevel ikke at du må føle deg klar når du fyller 16. Det er viktig at du tar ting i det tempoet du er komfortabel med.

Du forteller at «Lars» har foreslått at dere kan være venner som har sex. Dette med å være sex-venner blir ofte mer komplisert enn man tenker, selv om det kan være en fristende idé. Når man har sex eller er intime på andre måter, trigges ulike hormoner i kroppen som bygger tilknytning og gjør at én eller begge parter fort kan få flere følelser enn man hadde tenkt eller planlagt. Du skriver at du egentlig håper på et forhold. Da kan disse følelsene bli enda sterkere, men ikke nødvendigvis hos begge. Det kan bli sårt for deg om «Lars» da bare vil forbli venner.

Det er forståelig at dere er redde for at det blir krangling i et forhold, eller når et forhold tar slutt. Men det trenger ikke å være mindre sårt eller krangling i et venne-sex-forhold, siden vi ofte har ulike forventninger og ønsker. Det er kanskje ikke en god idé å gå inn i et venne-sex-forhold om du er usikker på om du er klar for å ha sex. Du skriver også at det ikke er en vei tilbake om dere begynner med «kose- og sexvenner» greia. Det er viktig at du vet at du alltid har muligheten til å si at dette ikke var så greit, eller at det ikke funker for deg.

Hvis du egentlig håper på et kjæresteforhold på sikt, tror du han er åpen for det? Og om dere skulle bli kjærester, tror du han vil respektere deg og vente til du føler deg klar for å ha sex? Om dere begge er interessert i et kjæresteforhold så vil kanskje venninnen din respektere det. Men det kan være fint for deg som venninne å fortelle dette på en skikkelig måte. Vi håper at du tenker over hva du ønsker og hva som er viktig for deg <3

Hilsen oss i 13-20

Åpningstider

Mensen 2