Mensen 2

Jeg fikk mensen ganske så tidlig. Da var jeg en av de høye i klassen. Nå er jeg nesten den laveste. Det føles ut som at jeg har stoppet å vokse. Stoppa jeg å vokse når jeg fikk mensen?


Hei :)

Takk for at du sender oss spørsmål, vi er ikke helsefagsarbeidere og kan derfor ikke si noe om du har sluttet å vokse eller ikke. Vi vil tipse deg å snakke med en helsesøster eller fastlegen din, de kan kanskje gi deg et bedre svar på det. Men vi har også googla litt: Her fant vi ut at man ikke nødvendigvis slutter å vokse etter at man har fått mensen, jenter vokser i gjennomsnitt 6-10 cm i puberteten. Det er veldig forståelig om du syns det virker litt rart at du går fra å være en av de høyeste i klassen til en av de laveste. Men det er ganske forskjellig fra person til person når og hvor mye man vokser. Kanskje tar du de andre igjen etter hvert, kanskje ikke. Høyden vår er jo en av de tingene vi ikke har mulighet til å styre selv, de fleste av oss må ta til takke med den høyden vi får - og det har jo egentlig ikke så mye å si hvor høy man er. Vi håper at du liker den du er, selv om de andre har tatt deg igjen i høyden <3

Hilsen oss i 13-20

Venne-sex

Hmmm...