Spiseforstyrrelse?

Jeg strever med mat, men vet ikke om jeg har en spiseforstyrrelse eller ikke. Jeg er mellom 165,5-166 og veier 48,7 kg. For to måneder siden veide jeg 51 kg. Jeg spiser mellom 1200-1300 kalorier om dagen. Hva bør jeg gjøre? Har jeg en spiseforstyrrelse?


Hei kjære deg!

FOR et viktig spørsmål! Takk for at du sendte det inn, det var modig gjort og viser at du har gode refleksjoner rundt egen situasjon.

Da ingen i 13-20 er utdannet leger eller er helsepersonell skal vi være forsiktige med å uttale oss om diagnoser, mengden kalorier, forhold mellom høyde og vekt osv. Likevel har vi møtt og snakket med mange unge jenter og gutter som synes forholdet til mat og egen kropp er vanskelig, så vi uttaler oss på bakgrunn av dette og erfaringen vi har tilegnet oss underveis.

Når vi strever med forholdet til mat, handler det oftere om følelsene våre enn selve maten. Hva dette kan skyldes varierer fra person til person, men er noe man bør snakke med noen om. Har du forsøkt å snakke med foreldrene dine om dette? Eller kanskje helsesøster på skolen eller fastlegen?

Du er også hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss i 13-20, så kan du prate med en av oss om dette. Da kan du sende en melding til Mariann, 982 67 835. Håper vi hører fra deg!

Legger ved en link til en artikkel på ung.no som handler om spiseforstyrrelser: https://www.ung.no/psykisk/3996_Har_jeg_en_spiseforstyrrelse.html

Hilsen oss i 13-20 <3

Selvskading

Mensen