SEX

Jeg kommer fra Iran. Jeg ville ha sex, men mammaen min sier nei. Men etterpå hun sier, men du kan ha det med meg.


Hei

Det å ha lyst på sex er fint, men sex er ikke noe man kan ha med hvem man vil. Det er mange lover som regulerer hvem man kan ha sex med, og hvordan sex skal foregå. Disse lovene finnes for å beskytte oss mot vonde opplevelser og støtte oss når noe vondt har skjedd. For eksempel er det ikke lov å tvinge noen til å ha sex med deg. Det er et seksuelt overgrep, og det er straffbart. Det er heller ikke lov å ha sex dersom du er under den seksuelle lavalder, som i Norge er 16 år.

Det å ha sex med sin mor er heller ikke lov, det kalles incest. Incest er seksuell omgang mellom søsken eller nære slektninger i nedstigende linje, det vil si barn, barnebarn og oldebarn. Det gjelder både biologiske og adopterte barn. Derfor er det bekymringsverdig når du skriver at din mor sier nei til at du kan ha sex, men så at du kan ha sex med henne. Moren din har ikke lov til å ha sex med deg.

Det finnes flere tjenester som kan hjelpe deg dersom du har blitt utsatt for incest. En av disse er støttesenter mot incest og seksuelle overgrep (SMISO). For å kontakte SMISO kan du for eksempel ringe 800 57 000, som er en døgnåpen telefon for incest- og seksuelt misbrukte og deres pårørende. Du kan også ta kontakt med oss i 13-20 hvis du trenger noen å snakke med. Send en SMS til 98267835.

Hilsen oss i 13-20

Previous
Previous

Gifte meg med kusina mi?

Next
Next

Heihei