Ensom på skolen i friminuttene, vanskelig å få seg gode venner

Jeg er 15 år. synes det kan være vanskelig å få seg nye venner. Føler meg ensom på skolen, og blir ikke sett av de andre. I tillegg til at jeg prater veldig lite i timene utenom gruppearbeid der jeg må prate. Har også angst. Har ønsker om å få noen venner som jeg vil bli bedre kjent med i klassen min. Men får det ikke helt til. Får meg heller ikke inkludert alltid av de andre bortsett fra 1 i klassen min som inkluderer meg, men vi har ikke vært sammen på fritiden mye dette skoleåret. Vi var bestevenner i starten av 8 klasse. Nå går jeg i 9 klasse. og tror jeg får det bedre med et nytt miljø, men jeg vet ikke helt. Den gode venninnen jeg hadde før jeg startet på ungdomsskolen startet på en annen skole enn meg. Som jeg ikke kan starte på nå for det er forsent, da måtte jeg ha startet der helt fra starten av 8. Klasse. Hva skal jeg gjøre? Har bare kun 1 venn på videregående, men hun ser jeg ikke så ofte. Nå lenger siden hun har sluttet på den skolen jeg går på nå. Hun andre venninna jeg hadde som bestevenn i 8. klasse har kommet seg mer tilrette i miljøet på skolen, men ikke jeg. Jeg var med hun en dag etter skolen denne uka, men vet ikke om det, blir lettere for meg å få nye venner på skolen. Når Når jeg og hun står i en gjeng. Jeg prater nesten ingenting i det hele tatt i den gjengen, som læreren min sier er lettest å komme inn i. Men det er en av de populære eller den mest vanskeligste vennegjengen jeg har ønsker om å bli bedre kjent med og bli venner med. men det er ikke lett de er sånn 5 eller 6 stykker som er vært ganske gode venner i snart 1 år nå. Noen i den vennegjengen har også vært gode venner siden de gikk på barneskolen. Hva skal jeg gjøre for å få meg noen gode venner på skolen, eller komme inn i klasse miljøet på en grei måte. Uten at de andre vil synes jeg er rar. Hilsen en jente på 15 år.


Hei!

Det er vondt å høre at du føler deg ensom og ikke blir inkludert på skolen din. Det kan ikke være lett. Det er mange som synes det sosiale på skolen er utfordrende, men som likevel ikke tør å snakke om det fordi det er sårbart. Derfor synes vi du er tøff som tør å sette ord på det, og at du allerede ser ut til å ha snakket med læreren din om det.

Mest sannsynlig er det også andre i klassen som kjenner på noe av det samme som deg. Og kanskje kan det være en idé å ta dette opp med lærer igjen, eller helsesøster på skolen din? Kanskje de kan gi deg noen konkrete råd eller forsøke å gjøre noe med klassemiljøet.

Vi kan godt skjønne ønsket ditt om å bli en del av den mest populære vennegjengen. Men hva er det som gjør at du ønsker å være med akkurat disse? Er det det at de er populære i seg selv, eller er de hyggelig å være sammen med? Det trenger jo ikke alltid å være sammenheng mellom det nødvendigvis. Det vi håper for deg er først og fremst at du får venner som behandler deg bra og liker deg for den du er. Og at du ikke må late som du er en annen for å få venner. Ekte venner liker deg som du er. Hvor tror du at du kan finne disse?

Dessverre vet vi også at det kan være en vanskelig prosess å finne seg nye venner. Og at det gjør vondt å være ensom. Og det er ikke alltid lett å by på seg selv, gå ut av komfortsonen og prøve å snakke med nye. Det er også vanskelig å gi konkrete råd uten at vi kjenner deg eller situasjonen bedre. Det er et godt sted å starte å være åpen om at du vil bli kjent med nye og snakke med de som bryr seg rundt deg. Men vi snakker gjerne også mer med deg om dette. Send oss gjerne en melding på 98267835 :)
 
Håper dette ordner seg for deg! :) Hilsen oss i 13-20 :)

For mye runking

Ensomhet