Er det overgrep?

Hei
En dag på skolen (det var avslutningsfest) hadde jeg vært på do og det sto en gutt utafor doen. Da jeg åpnet dodøra presset han seg inn før jeg kunne komme ut. Han låste døra og stelte seg foran den. Så begynte han å true meg og si at hvis jeg ikke snudde meg slo han meg i fjeset. Jeg snudde meg og han tok tak i rumpen min og kjønnsorganet mitt (noen kaller det fitta). Så sa han at jeg skulle ta av meg buksen men før jeg fikk gjort det så hadde han tatt av seg buksen og underbuksa si. Før jeg rakk å tenke meg om tok jeg av meg buksen fordi jeg ikke ville bli slått. Så satte han seg ned bak meg og begynte å fingre og slikke kjønnsorganet mitt. Jeg skal ikke lyve det føltes godt helt til han puttet penisen sin inn i vaginaen min. Så tok han den inn og ut og sånt. Da slo jeg han og dro på meg buksen og låste opp døren. Er dette voldtekt? PS han er en av mine venner.


Hei!


Det du beskriver vil nok dessverre kunne kalles et overgrep/voldtekt. Det er vondt å høre at du har opplevd dette. Ingen har rett til å presse eller true andre mennesker til å kle av seg, utføre eller motta seksuelle handlinger eller berøringer. Det er absolutt IKKE greit å gjøre noe sånt hverken mot folk man kjenner eller ikke kjenner. Dessverre begås de fleste overgrep i Norge av noen man kjenner. Og det er galt å gjøre slikt mot noen, helt uavhengig om noe av det skulle føles godt(det er helt normalt), så lenge den ene egentlig ikke ønsket det. Du har ikke gjort noe galt, men det har denne gutten.

 

Dette er alvorlig og kan anmeldes til politiet. Om man har nok bevis kan voksne mennesker få lange fengselsstraffer for slike handlinger, mens de under 18 år vanligvis får annen straff. Men i sånne saker har vi stor respekt for den som har opplevd å få grensene sine tråkket over og vet at det for noen også kan føles som en ekstra byrde å anmelde. Og er dette en venn så skjønner vi at det er komplisert, at dere sikkert har mange felles kjente i klassen og så videre. Likevel er det viktig at han som gjorde dette får et tydelig signal om at dette ikke er greit i det hele tatt og ikke er noe man kan gjøre mot andre mennesker. Men det er ingen fasit på hvordan man går fram. Det viktigste er kanskje at du ikke sitter med alt dette alene, og at du får snakket med noen voksne du stoler på om det du opplevde. Vi skjønner det kan være vondt og vanskelig å fortelle det til noen voksne om du ikke har gjort det allerede, men vil anbefale deg å gjøre dette. Det kan for eksempel være er en forelder, helsesøster, lærer eller andre du stoler på. Vi i 13-20 snakker også veldig gjerne mer med deg om dette, ønsker å hjelpe deg og kan gi deg råd om hvordan gå frem i denne vanskelige saken. Dette er noe du skal slippe å bære alene!

 

Om du ønsker det, send oss gjerne en tekstmelding til 98267838, så kan vi gjøre en avtale. Vi er også tilgjengelige nå i sommerferien!

 

Vi håper på å høre fra deg eller at du får god hjelp et annet sted! Hilsen oss i 13-20 :)


Lei seg jente

Sex alene