Venner(og ensomhet)

Hei 13-20
Jeg har ingen venner, og føler meg ensom😭
Klem ei jente.


Hei!

Det er vondt å høre at du føler deg ensom og ikke har noen venner. Det kan ikke være lett. Det er mange som synes det sosiale på skolen eller fritiden er utfordrende, men som likevel ikke tør å snakke om det fordi det er sårbart. Derfor synes vi du er tøff som tør å sette ord på det!

Har du forsøkt å snakke med noen om hvordan du har det? Foreldrene dine, eller kanskje helsesøster på skolen? Ofte er det slik at det å sette ord på det, og dele det med noen, gjør det litt lettere å bære. Mest sannsynlig er det også andre i klassen som kjenner på noe av det samme som deg. Kanskje helsesøster, sosial-arbeider eller lærer kan gi deg noen konkrete råd eller forsøke å gjøre noe med klassemiljøet.

Dessverre vet vi også at det kan være en vanskelig prosess å finne seg nye venner. Og at det gjør vondt å være ensom. Og det er ikke alltid lett å by på seg selv, gå ut av komfortsonen og prøve å snakke med nye. Det er også vanskelig å gi konkrete råd uten at vi kjenner deg eller situasjonen bedre. Det er et godt sted å starte å være åpen om at du vil bli kjent med nye og snakke med de som bryr seg rundt deg. Sjekk gjerne også ut Facebook-gruppa «Hey girl! Asker/Bærum» eller se om det finnes en tilsvarende gruppe der du bor. Der er det mange i din situasjon som leter etter venner, kanskje finner du noen på din alder! Men vi snakker gjerne også mer med deg om dette. Send oss gjerne en melding på 98267835 :)
 
Masse lykke til! :)
Hilsen gjengen i 13-20 :)

Trenger inspirasjon

Lei seg jente