Trenger inspirasjon

Hei

Jeg har vært deprimert en stund, tror det er 6 måneder nå, og i det siste har det blitt veldig ille. Jeg begynte akkurat i 3. klasse på videregående, så det er ganske mye stress og press fra det, men jeg bare kjenner ingen motivasjon til å dra på skolen en gang. Før elsket jeg skolen mest av alt, hver dag gledet jeg meg til å dra, men nå har jeg gått glipp av flere skoletimer enn jeg har vært i. Jeg tror det er depresjonen min som gjør det; Det er liksom sånn at jeg ikke klarer å komme meg opp av senga.
Så derfor lurte jeg på om dere hadde noen tips til hvordan man kan få litt mer inspirasjon til skolen, eventuelt bare hvordan jeg skal kunne klare å holde det ut.

Hilsen demotivert jente


Hei kjære deg!

Det er vondt å høre at du har det vanskelig, og at du har mistet motivasjonen til å gå på skolen. Du forteller at du elsket skolen før, og at du gledet deg til å dra dit hver dag. Vet du om det er noe som har skjedd i livet ditt, som utløste det du opplever som en depresjon? Kan det ha vært noen store omveltninger, noen konflikter med noen du er glad i, tapet av noe som betydde mye for deg? Ofte sier kroppen vår ifra til oss på måter som hodet ikke forstår. Ting vi opplever som vonde og vanskelige, setter seg gjerne i kroppen. Når du sier at du ikke klarer å komme deg opp av senga, kan det høres ut som at kroppen din prøver å fortelle deg noe viktig.

Er det noen vanskelige følelser som du kan ha godt av å prate med noen om? Jeg vet ikke om du har snakket med helsesøster eller andre på skolen din, men hvis det er en voksen der som du stoler på, kanskje et viktig skritt kan være å fortelle han eller henne hvordan du har det?

Har du foreldre som du kan snakke med? Kanskje en god venn? Det å sette ord på ting i en trygg kontekst, er ofte noe som hjelper til å få oversikt over sine egne tanker og følelser, sånn at man etter hvert kan få det bedre med seg selv. Men vi vet at det krever mot å fortelle andre hvordan man egentlig har det. Kanskje føles det trygt å snakke med noen som står helt utenfor hverdagen din, sånn som oss i 13-20? Du er velkommen til å sende oss en mail eller sms om du vil ta en prat.

Så til spørsmålet ditt om vi har noen tips til hvordan du kan få mer inspirasjon til skolen, eller bare «holde det ut», som du skriver, er nok vårt beste tips dette: Ta deg selv på alvor. Lytt til kroppen din, og prøv å finn ut hva som gjør at den har blitt så sliten, demotivert og mistet gleden over det som før var gøy. Snakk med noen om det som er vanskelig. På den måten kan du sortere tankene og følelsene dine, og etter hvert rydde plass til at gleden og inspirasjonen vender tilbake.  

Masse lykke til :)

Hilsen oss i 13-20

Mårn

Venner(og ensomhet)