Redd 17-åring

Hei

Jeg vet ikke hvem andre jeg kan ta kontakt med nå. Alt i livet mitt faller sammen, og jeg klarer nesten ikke mer. For litt siden gjorde jeg noe galt, som jeg angrer veldig mye på, og den skyldfølelsen holder meg oppe om natta. I tillegg må jeg opp tidlig og prøve å være opplagt for skolen, så jeg er bare sliten hele tiden. Jeg er konstant lei meg, enten jeg er alene eller sammen med vennene mine. Foreldrene mine er skuffet over meg, og maser hele tiden, og jeg vet ikke hvor mye jeg kan klare å takle.

Den siste uken har jeg bare igjen og igjen forestilt meg hvor bra alt hadde vært om jeg døde, og jeg har begynt å skade meg selv på grunn av all skylden jeg har. Jeg har ikke lyst til å leve mer, men jeg kan ikke gjøre noe med det, fordi da ville jeg skadet alle i livet mitt. Jeg vil ikke at de skal bli lei seg eller føle skyld, så nå bare er jeg her, klarer nesten ikke dra på skolen, klarer ikke bry meg. Jeg trenger hjelp, men vet ikke hvem jeg skal snakke med. Kan dere være så snille å hjelpe meg nå? Har dere noen tips som kunne gjort det lettere akkurat nå?

Hilsen redd 17-åring


Hei kjære 17-åring!

Så modig du er som skriver til oss!

Ut fra det du skriver, forstår vi at livet ditt er veldig vanskelig å leve sånn du har det nå. Du bærer på anger og skyldfølelse som holder deg våken, og du skriver at du er konstant lei deg, både alene og sammen med venner. Det høres ut som mye er slitsomt akkurat nå, både hjemme og på skolen. Når det hoper seg opp på mange sider i livet samtidig kan det oppleves ekstra vanskelig.

Du skriver at du har gjort noe galt som du angrer på. Har du fortalt om det til noen? Det kan være godt å fortelle det til noen dersom en går rundt og har dårlig samvittighet for noe en har gjort. Ofte kan det hjelpe å snakke om det som er vanskelig, det kan bidra til at du får sortert tankene dine og gjør det lettere å håndtere situasjonen. Kanskje vil du da også oppdage at du har muligheter til å gjøre det godt igjen? Vi gjør alle feil, det er menneskelig å feile, og noen ganger spiser den dårlige samvittigheten oss nesten opp. Men det er aldri for sent å ta nye, gode valg. Ikke la det vonde som har skjedd før, få lov til å definere hvem du er.  

Vi synes det er veldig vondt å lese at du forestiller deg at alt hadde vært bra om du døde, og at du har begynt å skade deg selv. Sånn er det ikke godt å ha det! Hvert liv er umistelig, og vi tror verden og menneskene rundt deg har det bedre nettopp fordi du finnes! Selvskading er en måte å uttrykke smerte på når vonde følelser blir for overveldende. Slike følelser skal man slippe å bære på alene.

Derfor tror vi det er viktig at du finner noen å prate med, som kan bære noe av den smerten sammen med deg. Det er flott at du vil ha hjelp! Vi vil gjerne hjelpe deg, og håper du tar kontakt med oss i 13-20 på telefon 982 67 835. Bare send en sms, så kan vi finne et tidspunkt for en samtale.

Hvis du opplever situasjonen som akutt og trenger noen å prate med akkurat nå, kan du ringe Mental Helses hjelpetelefon 116 123, der kan du også snakke med noen om de tankene du går med.

Vi håper vi hører fra deg, og at du uansett hva du velger finner en som kan lytte til deg slik at du kan få det bedre. <3

Hilsen oss i 13-20

Homo men haram

Mårn