Homo men haram

Hei. Jeg er homo. Men det er haram. Dette betyr at dette ikke er tillat i min familie. Hva skal jeg gjøre?


Hei, kjære deg!

Det å være åpen om sin legning kan være vanskelig for de aller fleste, særlig i starten. Vi kan ikke tenke oss annet enn at det også må være minst like vanskelig, om ikke verre, når man er redd for å ikke få støtte hjemmefra. For dere som leser spørsmålet, men kanskje ikke vet: Haram er et begrep som benyttes i islam om det som er urent (forbudt, forkastelig eller skammelig) Det motsatte er halal som betyr rent og tillatt. Det vil være naturlig å være redd for hva som skulle skje om familien får vite dette. Samtidig kan det være vanskelig å ikke være åpen om hvem man er. Kan det være fint å spørre seg selv om det ville være nyttig å fortelle de hjemme om hvordan du har det? Selv om det naturligvis kan være vanskelig når man lever midt mellom forskjellige kulturer.

Du forteller ikke selv om du er muslim selv, eller om dette bare gjelder familien din. Vi vet ikke om dette egentlig vil oppleves som en utgjørende forskjell for deg heller. Når man har vokst opp i et hjem eller i et miljø som fordømmer homofili kan det også være vanskelig å kjenne på hvordan man skal forholde seg til seg selv. Om du ser på deg selv som muslim og troen er viktig for deg, kan det jo også oppleves vanskelig å finne egenaksept for legningen din. Kanskje kan du ha nytte av å sjekke ut Salam, det er en organisasjon for skeive med muslimsk bakgrunn i Norge, som ikke mener at homofili er haram. Det er også viktig for oss å si at vi i 13-20 ikke tror homofili er haram eller synd, vi er ikke muslimer, men vet litt om hvordan det kan være å komme ut i miljøer som er delvis lukkede, slik som kirken også har vært (og fortsatt kan være).

Vi tror det kan være godt for deg å finne en voksen du stoler på og kan snakke med om tankene og erfaringene du lever med. Det kan for eksempel være helsesykepleier på skolen, eller kanskje en minoritetsrådgiver, oss i 13-20 eller noen i Skeiv verden (send en mail til: post@skeivverden.no) De møter mange ungdommer som kanskje opplever noe av det samme som deg. Om du ønsker å komme å snakke med noen i 13-20 kan du sende en SMS til Mariann (98267835) eller sende PM til 13-20 Ungdom i Bærum. Vi snakker gjerne med deg! Masse lykke til<3

Hilsen oss i 13-20 <3

 

Tyveri

Redd 17-åring