Tyveri

Hva pleier dere å snakke om i situasjoner der det har skjedd noe alvorlig?


Hei, og takk for et fint spørsmål!


Vi snakker med ungdommer om mange ulike alvorlige temaer. Vi snakker også med mange om små eller store tyverier. Blant annet har vi en avtale som gjør at ungdommer fra Bærum som stjeler på Sandvika Storsenter kan få tilbud om å få komme tidligere tilbake til senteret om de følger et program vi har. Programmet handler mye om å snakke om hva som skjedde, hvorfor ungdommen stjal, og hva hun/han har lært. Vi er opptatt av å lytte til ungdommens opplevelser, hva som førte til at de valgte å stjele, og hva de kan gjøre med det. Normalt har vi taushetsplikt og deler ikke denne informasjonen med utenforstående.

 

Mange vet heller ikke om de uheldige konsekvensene det kan ha for framtidige jobber eller reising til enkelte land å få prikker i rullebladet. Så vi snakker gjerne om dette også, og hvordan man kan unngå å havne i flere situasjoner i framtiden. Er det og andre ting som dukker opp i samtalene, er vi opptatt av at de som kommer kan få snakke med oss om alle temaer de ønsker. Selv om det kan være skummelt, synes også de fleste det er fint å få sagt unnskyld hos butikken hvor de stjal. Da er det ofte enklere å gå videre og starte på nytt, og få komme tilbake på senteret uten å måtte tenke på det som skjedde. De aller fleste som har vært med på dette sier at de synes det var fint, også å få snakket ut om ting. Det går og an å bare snakke med oss om det som har skjedd, uten å måtte gå tilbake der man stjal.


Du er hjertelig velkommen til å snakke med oss enten du selv har opplevd å bli frastjelt noe og trenger hjelp med det, eller om du selv har vært med på å stjele noe. Send oss gjerne en melding til 98267835, så kan vi finne et tidspunkt.

Håper vi hører fra deg!

Hilsen gjengen i 13-20 :)

Homo men haram