slutte på skolen

Hei, jeg går vg1 og jeg har veldig lyst til å slutte. Ikke fordi jeg blir mobba eller ikke har det bra med folk, men jeg bare klarer det ikke mer. Har ikke noe motivasjon, lærer ikke noe på skolen, selv om jeg har ganske gode karakterer. Jeg nevnte det til mamma, men hun sier pga jeg ikke sliter med skolen så kan jeg ikke slutte. Men jeg vil slutte! Nå med en gang. Vet ikke hvordan jeg skal få de til å skjønne at jeg må slutte. Jeg orker ingenting mer siden skolen tar all energien.


Hei!

Det høres slitsomt ut å ha det sånn. Å ikke ha motivasjon eller energi er ikke noe godt. Du skriver at du får gode karakterer og at du ikke blir mobbet eller har det vanskelig sosialt, og det høres jo fint ut. Hva er det som gjør at du ikke har motivasjon og skriver at du må slutte? Hva med skolen er det som tapper deg for energi? Å slutte på skolen er et stort valg som kan få mange konsekvenser som ikke er tydelige akkurat nå. Og du har bare 2 og et halvt år igjen. Hold ut! Det er lett å si, men oppleves kanskje ikke så lett å gjøre for deg. Vi føler med deg, og tenker at det er lov å være lei. Det er ikke unormalt å være skolelei etter 10 og et halvt år med skole. Da kan det å slutte virke ganske deilig. Samtidig vil det bli mye du går glipp av både sosialt og av muligheter videre i livet. Er det noe annet du vil drive med som vil gi deg energi? Er det mulig å gjøre noe du får energi av på skolen? Valgfag eller andre aktiviteter? Kan det være at du har valgt en linje som ikke passer for deg? Er det andre linjer du heller kunne tenke deg å gå på som er mer motiverende? Det er ikke for sent å ombestemme seg og velge på nytt. Du skriver også at du ikke lærer noe på skolen. Er det fordi fagene er for enkle for deg? Ungdommer vi har snakket med synes mye de lærer på skolen er kjedelig fordi det ikke er noe de selv er spesielt interessert i. Har du det sånn? Har dere mye lekser? Finnes det er rådgiver eller en lærer som du kan snakke med? Kanskje det finnes muligheter dere kan finne ut av sammen.

Dette ble flere spørsmål enn svar, og du er hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss i 13-20, så finner vi et tidspunkt for å ta en prat hvis du vil. Da sender du melding til 98267835, eller finner kontaktinfo til en du vil prate med her på hjemmesiden vår. Det kan være godt å få prate med noen når man er lei, og å ha noen å dele frustrasjonen sin med. Håper du finner en måte å holde ut skolen på, og at du får energi til å fullføre den siste etappen. Du er snart i mål! Heia deg!

Hilsen oss i 13-20

Previous
Previous

Selvmord

Next
Next

Selvmordstanker og venner er ingen god kombinasjon...