Utslitt 17-åring

Hei, jeg er en 17 år gammel jente som begynner å bli relativt utslitt av alt. Føler meg ikke så bra for tiden og har utrolig mange tanker som surrer oppi hodet og ikke forsvinner. Ønsker gjerne tips på hva jeg kan gjøre for å få dem til å bli borte bare noen minutter innimellom


Hei

Takk for at du tar kontakt! Det høres ut som at det er vanskelig å være deg akkurat nå. Du sier at du begynner å bli utslitt av alt. Det kan bety flere ting, men skjønner at dette må oppleves ganske tungt og håpløst for deg.

Du spør om vi har noen tips til hvordan du kan få fri fra tankene innimellom. Det finnes ulike teknikker man kan lære seg for å slappe av eller få fri fra tankekjør, enten ved å søke ro eller tenke på/gjøre andre ting. Dette kan være alt ifra meditasjon til å ta en varm dusj, til å gjøre hyggelige ting for å få tankene på noe annet.
Men samtidig når vi hører hvordan du har det, tenker vi at du bør snakke med noen, og at å lære teknikker for å få «pause» fra tankene ikke er nok. Det å snakke med noen kan hjelpe på den måten du man får luftet tankene, kanskje jobbet med dem slik at du ikke blir sittende igjen med de alene. I tillegg kan den du snakker med kanskje hjelpe deg å finne ut av de tingene du tenker på, eller finne ut om du trenger mer hjelp av noen andre. Du skal slippe å bære alt dette alene!


Vi vil derfor anbefale deg å snakke med noen voksne du er trygge på. Det kan for eksempel være en i familien din, eller andre voksne du kjenner og stoler på, en helsesykepleier eller miljøarbeider på skolen eller noen på en helsestasjon. Ellers snakker vi også gjerne med deg om du ønsker det! Om du vil det, kan du sende en melding til 98267833.

Håper du finner ut av disse tankene, du fortjener å ha det bra!

Hilsen oss i 13-20 😊

Previous
Previous

Masse

Next
Next

Gutt og jente