Gutt og jente

Jeg vet jeg har jentekropp, men tror dere at det går an å være en gutt i den? Hvordan vet man forskjellen? noen sier at det går an å være andre ting også. jeg liker gutter og er usikker på om jeg er forelsket eller vil være gutt. Vet ikke hvordan man kjenner forskjellen men om jeg er gutt og liker gutter er det homofilt eller bare hormoner som er helt normalt?


Hei kjære deg!

Dette er et viktige spørsmål, og vi skal prøve å svare så godt vi kan.

I ungdomstiden er vi alle på let etter vår egen identitet. Vi forsøker å finne ut hvem vi er og finne vår plass i familien, i samfunnet og i verden. Alt dette mens hormoner suser rundt inni kroppen vår. I denne prosessen er det flere av oss som også er på let etter vår kjønnsidentitet. For noen er denne delen av identiteten tydelig veldig tidlig i livet, men for andre er den ikke det. Å undre seg over spørsmål knyttet til identitet, kjønn og seksualitet er derfor helt naturlig.

Mange vokser opp og lærer tidlig at «gutter er slik og jenter er sånn». Men saken er at det finnes ikke én riktig måte å være gutt eller jente på. Både gutter og jenter har feminine og maskuline sider.  Noen kan likevel føle seg mer som jente i en guttekropp eller motsatt, men inndelingen gutt/ jente passer heller ikke for alle. Noen kan oppleve å være det man kaller ikke-binære: altså personer som verken føler seg som gutt eller jente. Andre kan oppleve å være en blanding av ulike kjønn eller flyte mellom flere kjønn. Andre identifiserer seg bare som mennesker. Og innenfor alle disse kategoriene er det forskjell fra person til person hvem de føler seg tiltrekket mot. Noen er heterofile, noen er homofile, noen er bifile(forelsker seg i både jenter og gutter) eller panfile(forelsker seg i alle slags typer mennesker eller kjønn). Noen er også aseksuelle og opplever ikke å tiltrekkes seksuelt mot andre.

Ellers finnes det også enda flere kategorier eller merkelapper folk bruker. Og det kan være lett å bli forvirret av alle disse merkelappene. Men mennesker er forskjellige! Mange lever også godt med å ikke ha definert eller landet hvilke kategorier de tror de hører hjemme i når det kommer til kjønn eller legning.

Det viktigste er at du får være den du er, og at du selv får bestemme hvilken definisjon du føler deg hjemme i. Bruk tid på å bli kjent med ulike sider ved deg selv. Du har det ikke travelt!


Men det kan være fint å snakke med noen trygge voksne, om dette er noe du tenker mye på eller er veldig usikker på. Dette kan være foreldrene dine, noen på skolen din eller andre du stoler på. Ellers snakker gjerne vi også med deg om dette! Om du ønsker det, kan du sende melding til 98267833 😊

Masse lykke til, og husk at du er verdifull sånn som du er!

Hilsen gjengen i 13-20 😊

 

 

Previous
Previous

Utslitt 17-åring

Next
Next

Vil unngå selvskading