Helse og kropp

Hei. Er denne chaten anonym? 

Hvordan får jeg flat mage, tynne smale lår og en smal timeglass formet midje? Nå trener jeg 12 øvelser mandag, 8 øvelser tirsdag,11 øvelser torsdag, 7 øvelser fredag og 7 øvelser søndag. Øvelser som går på mage, lår og midje. Begynte å trene 12 april mandag, og skal trene hver dag og en dag pause, til 13 mai, tror jeg. Tror dere jeg klarer å få resultater på magen, tynnere lår og smal midje? Jeg prøver å gå en tur om dagen. Går på ridning, men sluttet da corona’en kom. Er jeg veldig aktiv?? 
( er nesten helt ferdig utviklet, har alt av pupper, mensen...... er foresten snart 15 og et halvt år. <3 <3 <3 <3 

Sliter med synet på kroppen min, og syntes jeg er tjukk.( veide x kg i desember 1,5 uke etter med trening i 3 uker og litt mindre mat så gikk jeg ned 2,7 kg eller no. 
Er x høy og veier x kg, nå. Vil gå ned til x kg innen sommeren. Teller kcal. Spiser mellom 400-1200 kcal om dagen, som tilsvarer frokost med drikke, kanskje et mellommåltid også 1-2 porsjoner middag, med drikke! :-) 
Jeg tror jeg har fått en spiseforstyrrelse, men får ikke skrevet alt, dette er litt av det.


Hei :)

Takk for at du skriver til oss! Vi vil forsøke å svare deg så godt vi kan. Først vil vi si at når vi får et spørsmål på hjemmesiden vår, er det helt anonymt. Det er ingen av oss som vet hvem det er som skriver til oss. Men om spørsmålene vi får inn inneholder sensitiv informasjon som kan antyde hvem som er avsenderen for kjente, bruker vi å endre dette før vi publiserer. Derfor har vi feks. endret tallene for vekt til “x” ovenfor :)

Du stiller spørsmål om hvordan du kan få flat mage, tynne smale lår og en smal timeglassformet midje. Du sier at du trener masse, og lurer på om du vil oppnå resultat på en måned. Du spør også om du er veldig aktiv. Vi ønsker å gi deg det beste svaret vi kan. Samtidig er ingen i 13-20 utdannet helsepersonell eller lege.  Derfor må vi være forsiktige med å si hvor mye kalorier du bør ha, eller om du er for aktiv.

Det er vondt å høre at du sliter med synet på kroppen din og synes du er tjukk. Vi i 13-20 har møtt flere jenter og gutter som strever med akkurat dette. I spørsmålet ditt har vi valgt å anonymisere din vekt og høyde. VI vil likevel si at vi er helt sikre på at du er ikke overvektig!! I ungdomstiden er det å ikke føle seg fornøyd med egen kropp veldig vanskelig og vont, men også dessverre veldig vanlig. Dette er fordi kroppen er i så utrolig rask utvikling og vokser fort. Fra å være et barn til å få former som en voksen. Det tar tid for hjernen å bli vant med den nye kroppen. Og du er midt i denne fasen. I ungdomstiden blir man bombardert med bilder og inntrykk av hvordan kroppen «skal» se ut. For noen fører dette til at man spiser for lite og trener mye, for å få den kroppen man tror er best. For noen fører dette til et vanskelig forhold til mat og trening.

Du er selv bekymret for om du kan ha en spiseforstyrrelse. Den bekymringen er det ingen som bør gå med alene. Ikke du heller. Vi tror at det er godt å få snakket med noen om disse vonde følelsene. Kanskje du kan snakke med foreldrene dine, eller en helsesykepleier på skolen? Du er også velkommen til oss i 13-20 dersom du ønsker det<3 Da kan du ringe eller sende sms til Mariann: 98267835. Lykke til<3

Hilsen oss i 13-20 :)

 

Previous
Previous

Kropp, vekt og mat, spørsmål om jeg har spisefo?

Next
Next

Tusen takk: motivasjon og slapphet