Kropp, vekt og mat, spørsmål om jeg har spisefo?

Jeg håper dere svarer på mld min. Jeg vet at den også er anonym. 
Jeg begynte i 7 klasse å holde inn magen hver dag, læreren ble beskymret og snakket med mamma om jeg hadde begynt å slanke meg. ( jeg hadde allerede begynt å tenke på det i begynnelsen av 7 klasse). 
Jeg følte meg tjukk og stor iforhold til de andre, andre i klassen veide rundt Xkg og jeg veide X kg. 
Et år gikk og jeg begynte i 8 klasse nå var jeg oppe i X kg, jeg følte meg enda mere ukomfortabel, og tenkte at jeg må få til å slanke meg. ( mormoren min og en til ble beskymret for at jeg slanket meg) jeg prøvde men gikk ikke ned. 
Tankene mine gikk og gikk hvorfor begynte jeg ikke å slanke meg da og da da kunne det kanskje vært lettere. Jeg begynte i 9 og tenkte at nå må jeg gjøre noe ( veide da X ) . Gått 3 år og holdt inn magen hver eneste dag og kjenner nesten ikke forkjellen på om jeg holder den inn eller ikke. Så jeg tenkte at det første jeg kan gjøre er å spise mindre, så setter jeg av 3 uker med trening og da kanskje jeg går ned i vekt. Så 1,5 uke etter eller om det var 2 uker etter så gikk jeg fra X til X kg. Jeg klarte å gå ned i vekt. Det hadde jeg ikke trodd. Men etter det mistet jeg motivasjonen til å trene da jeg trente over en mnd hver enste dag i ca 10-15 min og fikk ikke noen resultater. Jeg prøver å forbrenne mere enn det jeg spiser jeg spiser mellom 400-1200 kcal om dagen som oftest rundt 550-900 kcal. Så prøver jeg å gå en tur eller gjøre hagearbeid som raking ect. 
Jeg har store lår, stor mage og bred midje. Ønsker meg tynn smal timeglass formet midje, tynne smale lår og flat men litt muskler på magen. Føler meg tjukk ovenfor andre og liker ikke meg selv. Tenker ofte på kvelden kunne jeg ikke bare sett sånn eller sånn ut så hadde jeg sluppet dette. Jeg ser meg selv som tjukk og veier nå mellom x og x kg. Jeg ønsker så veldig gjerne å gå ned til x kg. Hver gang jeg ser meg selv sitter så ser jeg magen, og var på face time idag og redd for at noen så at magen min buler ut nederst hvor jeg ikke fikk til å holde ordentlig inn. Jeg føler meg i perioder usunn når jeg spiser noe usunt. 
Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg ønsker å være tynn, og slank. Jeg har et veldig pent ansikt, men det hjelper ikke når jeg veier så mye og er tjukk og feit. 
Som sagt jeg veier x kg og er x høy. 
( beklager til dere, som alerde sliter og jeg håper at dere som sliter med spisfo ikke blir verre av denne mld.) jeg trenger et svar på denne mld bare. 
Er veldig opptatt av å forbrenne mere ved at jeg gjør visse typer aktiviteter. Føler meg ikke fin nok. 
Er innemellom svimmel og litt sånn rar og litt vondt i hodet, ikke hver dag men noen dager innemellom. 

Jeg ligger ofte å tenker på hvorfor ser jeg ikke slik og slik ut siden da kunne jeg sluppet dette og jeg gråter av og til da. ( kommer an på om jeg er under eggløsning eller ikke, det er da jeg som regel er mest følsom.) 
Jeg er redd for at jeg kan ha gått opp i vekt og når jeg veier meg å ser at jeg har gått opp noen gram blir jeg sinna og skuffa over meg selv. Hender også at jeg tar et klyp i magen feks pga jeg er sinna på at jeg ikke klarer eller har motivasjon nok til å kunne trene og bli slank i løpet av den korte tiden det er igjen til sommeren. Noen ganger på besøk eller sånt så tenker jeg at jeg burde ikke takke ja til en is eller en kake bit ( ikke hver gang jeg er der) men gjør det alikevel. Spiste en is sist Big Deal og som da er 305 -308 kcal i så da gikk jeg en liten tur på 13-14 min. Bedre enn ingen ting tenkte jeg. 
Holder inn magen den dag i dag, den eneste gangen jeg slipper den ut er når jeg ligger i senga og skal sove. 
Det kan være at jeg har glemt å skrive noe, men her er i allefall litt mat å lese på. 

Må i såfall ha en atypisk spisfo, siden jeg har mensen.!!. 
Jeg har fått høre at jeg har en spiseforstyrrelse eller har kommet inn i en. Kan dere bekrefte det? Det er alt jeg trenger å vite, jeg trenger et fullstendig svar. Jeg håper dere kan svare det beste og svare på om det er sant eller ikke.


Hei gode du!

Takk for at du skriver til oss! Det er vondt å lese hvordan du har det og at du ikke liker deg selv <3

Nå trenger du et fullstendig svar på om du har spiseforstyrrelse eller ikke, og dette er et spørsmål vi merker oss er viktig for deg å få svar på. Vi vil så gjerne svare deg så godt vi kan, likevel er vi ikke helsepersonell. Et sted hvor de har kompetanse på spiseforstyrrelser er «Villa Sult». Dette er et Institutt for spiseforstyrrelser. På hjemmesiden deres definerer de spiseforstyrrelser med :

Når tanker og adferd i forhold til mat og vekt begynner å begrens livsutfoldelsen og forringe livskvaliteten  ( www.spiseforstyrrelser.no)

Det er mange ulike symptomer på spiseforstyrrelser. Om du har alle eller ingen av symptomene er ikke det som bestemmer om du har en spiseforstyrrelse eller ikke.

Det du kan spørre deg selv om, er om forholdet ditt til mat og vekt går ut over livskvaliteten, og at tanker om kropp, vekt og utseende styrer mye av livet.

 Når vi leser spørsmålet ditt, hører vi at du tenker mye på kroppen og utseende ditt. Dette høres så slitsomt og vondt ut. Det kan virke som at dette tar mer plass enn det som er bra for deg. I tillegg er andre bekymret for deg.

Det er helt vanlig å sammenligne seg med andre, og å tenke at alt ville vært bedre om man bare så sånn eller slik ut.  Overalt ser vi bilder av «perfekte» mennesker og «perfekte» kropper, og da kan det være vanskelig å være fornøyd med sin egen kropp, som ikke ser sånn ut. Likevel skal vi vite at de vi sammenligner oss med, og som vi kanskje mener er «perfekte», heller ikke nødvendigvis er fornøyd med seg selv. Vi tror at vi mennesker trenger å forandre tanken om oss, selv heller enn å hele tiden tro at alt blir bra dersom vi bare blir litt tynnere, får litt mer sprett i rumpen osv.

Det er så trist å lese at du ikke syns du er fin nok, at du alltid holder inn magen og at du gråter når du tenker på dette!

Det som er viktig nå, at du ikke går og bærer på dette alene! Du er bra nok akkurat som du er, uansett hva du veier og hvordan du ser ut <3. Vi vil sterkt anbefale deg å snakke med en helsesykepleier, lege eller om du vil snakke med en av oss i 13-20. Det viktigste er at du har noen du kan snakke med og får hjelp med alt du lurer på og syns er vanskelig.

Håper at vi klarte å svare deg på dette spørsmål <3 Ta gjerne kontakt på telefon 98 26 78 35

Mange gode tanker fra oss i 13-20

Previous
Previous

Samtalemuligheter

Next
Next

Helse og kropp