Hverdagsglede

Har dere noen konkrete tips til å bedre sin hverdagsglede?


Hei,

Og takk for et godt spørsmål! Dette er det mange av oss som kan trenge litt input på fra tid til annen.

Vi tolker spørsmålet ditt veldig konkret. Altså, er det noe man gjøre for å kjenne på mer hverdagsglede. Vi tror at det kan handle om hva man gir fokus og oppmerksomhet. Om noen smiler til deg på bussen er det en hyggelig ting selv om dere ikke kjenner hverandre. Om en venn sender deg en snap av noe hyggelig eller morsomt, betyr det at denne vennen har tenkt på deg. Om du ikke rekker hjem til middag, men det står rester igjen til deg, betyr det at du er regnet med likevel. Om noen i klassen spør om hjelp til skolearbeid, betyr det at den personen synes du er klok. Om det slutter å regne akkurat i det du skal ut av huset er jo det flaks, men ganske deilig likevel. Når du oppdager en ny artist eller låt på Spotify som du likte veldig godt, gir det en god følelse. Alle disse tingene kan regnes som hverdagsgleder om vi lar det få det fokuset.

Kanskje du kan begynne å notere på mobilen slike små ting som skjer i løpet av en dag, også kan du lese på det om kvelden når du skal legge deg? Det kan bli en god påminnelse over fine ting som skjer i livet, midt i en stressende skolehverdag med semesterslutt, og ikke minst; midt i en pandemi.

Dersom du vil lese litt mer om hverdagsglede for flere råd, er dette en god link: https://psykiskhelse.no/hverdagsglede-filmer

Hvis det er slik at du ønsker å føle på mer glede fordi du egentlig ikke har det så bra om dagen, må du gjerne kontakte oss for en prat. Det kan ofte hjelpe å snakke med noen og dele de tingene man opplever som tungt eller vanskelig. Da kan du sende en melding til Mariann på 982 67 835, så får du en avtale med en av oss.

Håper dette kan være til hjelp! 😊

Hilsen oss i 13-20 <3

 

Previous
Previous

Kroppsvekt

Next
Next

Samtalemuligheter