Kroppsvekt

Hei. Lurer på om det finnes en enkel måte å gå ned i vekt fort uten å gjøre noe farlig for helsa selvfølgelig? :)


Hei,

Tusen takk for spørsmålet ditt! Vi tror det er mange som kjenner seg igjen i ønsket om å gå raskt ned i vekt, og kanskje særlig nå som det nærmer seg sommer. Sommeren er en tid hvor man går lettere kledd og noen opplever press fra seg selv og andre på at man skal ha den «perfekte» sommerkroppen.

Du sier ikke noe om hvor gammel du er, men siden du skriver til oss går vi ut fra at du er i ungdomsårene😊 Vi i 13-20 snakker med mange ungdommer som har utfordringer knyttet til vekt og som er usikker på seg selv og sin egen kropp. Det å ikke være fornøyd med egen kropp er noe som kan være spesielt vanskelig i ungdomstiden. Dette er en tid der kroppen forandrer seg mye, og i løpet av noen år utvikles kroppen fra barn til voksen. Og utviklingen skjer gjerne i rykk og napp, noe som kan oppleves frustrerende. Det er heller ikke uvanlig at man kjenner på usikkerhet rundt kroppen sin og dette kan gjorde vondt. Er jeg for tynn? For tykk? Har jeg nok muskler? Er kroppen min normal? Og i tillegg til egne tanker fylles man opp med mange «stemmer» om hva som er idealkroppen; ting man ser på tv, ulike profiler man kan følge på sosiale media, reklame og så videre. Man kan også føle på et press fra familie og venner. Noen ganger føles det som kropp er tema og i fokus overalt, og denne fokuseringen kan føre til at man kjenner på behov for å forandre sin egen kropp.

Om dette er noe du kjenner deg igjen i er det viktig å huske på at vi er alle forskjellige – og det er fint! Det er helt normalt å sammenligne seg med andre, men det er viktig at ikke det fører til at man blir selvkritisk til hvordan man selv ser ut.

Og for å svare deg på spørsmålet ditt så tenker vi i 13-20 at det er fint at du er tydelig på at du ikke ønsker å gjøre noe som er farlig for helsa. Det er fint å trene og spise sunt for å ha energi, overskudd og føle seg vel. Men noen ganger kan det være vanskelig å vite hvor grensen går mellom det sunne og friske og det som kan være skadelig. Vi i 13-20 er ikke helsepersonell og siden vi ikke vet noe om hvem du er, hvordan du har det og hvordan din hverdag ser ut kan vi ikke gi deg et konkret svar på spørsmålet ditt. Men vi vil anbefale deg å ta kontakt med en helsesykepleier eller annet helsepersonell for å få råd og veiledning. Og selv om det ikke alltid er så lett vil vi oppmuntre deg til å være fornøyd med den kroppen du har og ta godt vare på deg selv og din kropp!:) Om du har ting du tenker på som du ønsker å snakke med noen om, er du velkommen til å ta kontakt med oss i 13-20. Da kan du ringe eller sende SMS til 98267835.

Alt godt til deg😊

Hilsen fra oss i 13-20

Previous
Previous

Religion

Next
Next

Hverdagsglede