Tanker om egen kropp 2

Hei, jeg er en jente på 15 år. 175 cm høy og veier 48 kg. Er i undervekt og man kan se det ganske godt på kroppen min. Jeg hater å gå i t-shorte fordi da kan alle se de tynne armene mine. Prøver å legge på meg og spiser masse men går ikke opp et gram. Har snakka med helsesøster om dette og det viser seg at jeg har høy forbrenning. Jeg får mange rare blikk når folk ser hvor tynn jeg er. Og det gjør meg usikker. Veier meg hver dag for å se om jeg har klart å legge på meg. Men når jeg ser at jeg bare går ned i vekt eller har samme vekt. Faller jeg sammen og gråter.


Har du noen gode ord eller tips sånn at jeg kan få selvtilliten og motet tilbake?


Hei, jente 15 år!

Takk for at du skriver til oss!

Det er vondt å høre at du opplever å få blikk som gjør deg usikker og at det begrenser deg i hva du kler deg med. Det at du spiser mye uten å gå opp i vekt høres frustrerende ut. Alle tenåringskropper er ulike og stadig i endring, dette kan det være vanskelig å gjøre noe med.

Du forteller at du veier deg hver dag, og at du faller sammen og gåter når det ikke går slik du ønsker. Det høres ut som om dette er veldig krevende for deg. Kunne det vært godt for deg om du tok en pause fra å veie deg?

Det er vanlig å være opptatt av hvordan man ser ut når man er ungdom, og særlig fordi vi opplever at andre ungdommer også er opptatt av det. Vi sammenligner oss med hverandre, og skulle helst ønske at vi så ut på en bestemt måte andre synes er fin. Heldigvis er det ikke utseende som er det mest interessante med oss. Vi er helt sikre på at du har andre gode og fine sider som gjør deg til deg. Hvordan du er som venn, hva du liker å gjøre, hva du er god til. Kan det være fint å anerkjenne dette hos deg selv oftere? For du er så mye mer enn kropp. Og du er virkelig bra!

Så fint at du har tatt kontakt med helsesøster og at du jobber med det du synes er vanskelig. Det høres ut som du har en kropp som fungerer og er frisk, og det er bra! Det er rett og slett ikke noe galt med deg, det er slik du er akkurat nå. Klarer du å være takknemlig for alt kroppen din får til?

Om du ønsker å snakke mer med noen om dette, så er vi voksne med tid til deg. Ta gjerne kontakt med oss, send melding til 98267835, så vil vi gjerne bli kjent med alle de andre gode sidene du også har å by på!

Og husk at du er bra nok som du er, hilsen oss i 13-20 <3

Previous
Previous

Åpningstider i sommer

Next
Next

Tanker om egen kropp