Tanker om egen kropp

Hei.

Jeg er en jente på 15,5 år, gammel. 166 høy/veier 58.4/59.
Jeg veide mindre rundt sommeren men noen mnd senere veide jeg 62,7/63 kg i oktober, til desember.
Da valgte jeg å trene noen uker og spise mindre. Endte med å gå ned til 60.3 kg på 1,5/2 uker.
Holdt meg på den vekten til rundt midten av mai, da gikk jeg ned litt til også svingte vekten litt igjen og da lå den ca mellom 59.8-60 kg.
Og så gikk den litt ned igjen. Nå veier jeg rundt eller mellom 58.4 og 59.7 kg.
Ønsker å gå ned til 56/57 kg. Jeg har og blir utsatt for stygge ord, som at jeg er tjukk og feit...... mye mer.. skriver ikke alt her.
Jeg ser meg selv som like stor som jeg så ut før, og ikke at jeg har fått tynnere midje. Ser alltid stor eller større ut på bilder. Er opptatt av å prøve å være perfekt, og være bra og fin nok. Men klarer ikke å ta direkte til meg de fine og hyggelige/gode kommentarene fordi de stygge overskygger. Det er grunnen til at jeg har slanket meg og prøver det fremdeles. Jeg føler meg ikke bra nok. Jeg vil ha en bekreftelse på at jeg er virkelig er bra/fin nok og at jeg har gått ned i vekt/blitt tynnere. Jeg vil at noen skal si det til meg. Ikke til andre. Jeg har lav selvfølelse og selvtillit, gjorde det værre med de stygge ordene.
Jeg har lyst til at jeg skal få flere likes/kommentarer av gutter og jenter. Og at guttene skal skrive fin, vakker, deilig, ogsånt. Jeg føler meg ikke så bra da andre får de kommentarene og ikke jeg.
Jeg ser meg som stor i speilet.
Psykologen har sagt at jeg kanskje eller har utviklet spisfo! Er ikke helt sikker. Men tanken slo meg for hvertfall 1 halvt årsiden. Selvom personen som har sagt ordene sier at vedkommende ikke mener det så har det påvirket meg i en stor grad og jeg tror på det selv om jeg egt ikke burde gjøre det.
Veier jeg mye??

Den sangen som Chris Holsten synger : smilet i ditt eget speil, kunne ikke passet bedre. Han synger om dette, og det passer til meg.
Jeg har og hatt det vondt, og jeg kunne hatt det bedre. ( det tok 3 år før jeg fortalte at jeg ble påvirket av ordene). Jeg slipper ingen inn på meg. Later som alt er greit, ( setter og satt opp et smil og <virket> glad for dem men egt hadde jeg det helt jævlig) Og jeg elsket ikke den jeg var. Jeg prøvde å danse på rosene og late som alt var fint. Jeg prøvde å ikke trå feil, for at andre skulle oppdage at det var noe. Det å ikke høre på stemmene i hodet om at jeg er tjukk... svak.. var vanskelig og jeg klarte det ikke.
Det var en ting som jeg savnet det var at jeg kunne smile til meg selv i speilet, uten å sette opp et falskt smil. Late som om jeg syntes jeg var fin, men egt følte jeg det ikke. For noen uker siden var det nok og jeg klarte ikke mere, + noe annet jeg fikk vite. Da måtte jeg si det. Det var vanskelig men jeg ble lettet da jeg hadde sagt det.
Jeg spiser fremdeles lite og ikke mere enn rundt 2-3 måltider om dagen. Er bevist på å være mere i aktivitet enn det jeg spiser. Alså å forbrenne mere enn det jeg spiser.!
Jeg sluttet å telle kcal etter et halvt års bruk. Og veier meg fremdeles flere ganger i uken, og av og til 2 ganger på en dag(ikke så ofte da) jeg er lei av å ha det sånn.

Ønsker noen tips til hvordan jeg kan få : flat mage med markante muskler, tynne lår og smal midje. Det ville økt selvtilliten og selvfølelsen. Please noen tips.❤️

Så et spm til.
Jeg har hatt mensen i 2 år.
Og har hatt den hver mnd ca.
Bortsett fra desmber 2019 tror jeg.
Grunnen til at den kom litt sent i februar tror jeg var fordi jeg var litt stresset/beskymret fordi jeg ikke hadde fått den da jeg skulle få den egt.
I 2021 har jeg hatt den følgende :
13-20 januar, 25feb-03 februar/mars, 02 -09 april, 08-15 mai, og 14 juni nå. Er den regelmessig dette året? 🤗


Hei jente, 15,5 år!

Takk for at du skriver til oss om dette! Vi tror det er flere som tenker litt som deg; er jeg fin nok? Er jeg bra nok?

Det gjør vondt å lese at du har fått stygge kommentarer om utseende ditt, og at det påvirker selvfølelsen din er ikke rart. Når vi er ungdommer er selvfølelsen vår på det laveste i løpet av livet, og vi blir ekstra sårbare for andres blikk og kommentarer rett mot oss. Vi begynner å sammenligne oss selv mer og mer med andre, og blir vår egen største kritiker. Med andre ord er det helt normalt å føle seg dårligere, styggere eller teitere enn andre når vi er i tenårene, men det betyr ikke at det er sant!

Når vi er ungdom har utseende og respons på utseende veldig mye å si for selvfølelsen vår. Heldigvis endrer dette seg etter hvert som vi blir eldre, og vi blir mer tilfredse med det vi ser i speilet.

Du spør oss helt konkret om du veier mye, og du ønsker tips til hvordan du kan endre på kroppen for å føle deg bedre. Vi er verken helsepersonell eller trenere, så dette vet vi for lite om til å svare på. Det vi ønsker å skrive til deg er noen råd for å få bedre selvfølelse.

1.       Tenk over hvilke ord du bruker om din egen kropp, snakk til deg selv slik du ville snakket til noen du bryr deg om.

2.       Prøv å anerkjenn alle de ulike sidene som gjør deg til deg, utseende er IKKE det mest interessante ved NOEN.

3.       Gå inn på de ulike sosiale mediene du har og unfollow alle som får deg til å føle at du ser feil ut. Minn deg selv på hvor redigerte alle disse bildene er, og husk at du ser helt riktig ut! Du er i en alder hvor kroppen går igjennom store forandringer, i flere år til.

Helt til sist spør du oss om mensen. Vi som er kvinner i 13-20 synes det virker som den er regelmessig, men om du ønsker et tydeligere svar bør du nok sjekke med helsesykepleier på skolen eller en lege.

Vi synes du er modig som deler tankene dine med oss. Vi tror det er viktig å sette ord på hvordan man har det inni seg og dele det med noen man er trygg på. Har du snakket med psykologen din om det du skriver? Kanskje det hjelper og psykologen din kan hjelpe deg snu det negative tankemønsteret du har om deg selv? Eller kanskje du kan snakke med helsesykepleier på skolen din? Uansett er det viktig at du ikke bærer på dette alene. Husk at du er bra nok som du er <3

Mange gode tanker fra oss i 13-20

 

Previous
Previous

Tanker om egen kropp 2

Next
Next

Religion