Vanskelige tanker

Hvordan vite om tankene dine har rett eller ikke?


Hei!

Takk for et spennende spørsmål. Dette er et stort spørsmål og et tema mange sannsynligvis kan kjenne seg igjen i. Det er også et spørsmål som er vanskelig å gi et kort og enkelt svar på. Svaret på spørsmålet ditt vil variere litt avhengig av hvilke typer tanker det er; tanker kan være både følelser, meninger og refleksjoner. Vi vil likevel prøve å gi noen veldig generelle hjelpemidler som kan bidra i å finne ut om tankene dine er rett eller ikke.

Å vite om tankene våre er sanne eller usanne er ikke alltid like lett. Dette kan gjøre det vanskelig å vite om vi kan stole på tankene våre eller ikke. Noen tanker kan ta rett, og hjelper oss til å ta gode og riktige valg, mens andre tanker kan ta feil. Tankene som tar feil, kan lede oss til å ta mindre gode valg, eller kan være ødeleggende. Det er heller ikke slik at alle positive tanker nødvendigvis har rett, mens alle negative tanker har feil.

En måte å finne ut om tankene dine har rett eller ikke, kan være å sette ord på tankene dine ved å si de høyt eller skrive de ned. Dette kan være til hjelp for å reflektere rundt tankene, og gjøre det mulig å se tankene fra et annet perspektiv. Ved å stille deg selv spørsmål som: «hvor kommer disse tankene fra?» eller «hvorfor tenker jeg dette?», kan du få en pekepinn på om tankene er rett eller ikke.

En annen måte å finne ut om tankene dine har rett eller ikke, kan være å dele de med noen du vet vil deg godt og som du stoler på. Du kan spørre de om å gi deg en respons på tankene: «er dette noe du kjenner deg igjen i?», «hvilke tanker tenker du rundt dette temaet?», «tenker du at dette er rett eller ikke?» og andre lignende spørsmål. Ved å diskutere tanker med andre mennesker, kan du få ulike synspunkt som kan utfordre tankene dine, og hjelpe deg til å bedre forstå om de er rett eller ikke.

Dette er som sagt et veldig stort tema som er vanskelig å gi et kort og godt svar på. Håper likevel det kunne gi deg noen svar! Om dette er noe du ønsker å snakke mer om, må du veldig gjerne ta kontakt med oss i 13-20 😊

Hilsen oss i 13-20.

Previous
Previous

Angst

Next
Next

Mulighet for anonymitet med kode