Orker ikke mer

Jeg vil bare si at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre lenger. Jeg orker ikke noe mer og klarer ikke å leve i dette hølet av en verden…

…jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger.


Hei! 

 

Takk for at du skriver til oss! Vi har valgt å ikke publisere meldingen du skrev til oss, men vi har lest hele meldingen, og skal svare så godt vi kan på den her. Det du beskriver virker som en veldig krevende og vond situasjon. Noen ganger kan livet føles umulig å bære, og det er vanskelig å finne måter man kan tåle de følelsene som foregår på innsiden.  

Nå kjenner ikke vi hele omfanget av sitasjonen din, og vi vet kun det du har skrevet til oss. Du skriver om selvskading og selvmordstanker, av en såpass alvorlig grad at vi tenker dette ikke er noe du skal bære alene. Du skriver at du ikke opplever at noen bryr seg. Dette høres ensomt ut.  

Man er ikke oppmerksomhetssyk når man deler det vonde, eller spør om hjelp. Vi mennesker trenger å dele det som er vanskelig. Du skriver både at du har mistet tilliten til folk rundt deg, og at du gjør en del ting for å skjule at du har det vondt. Vi har forståelse for at det noen ganger er lettere å skjule hvordan man har det, samtidig som vi ønsker å påpeke hvor vondt det kan være å skape en for stor avstand mellom hvordan vi har det, og hvordan det ser ut som vi har det. I tillegg kan det også hende at du har vonde erfaring med å forsøke å dele, og at dette gjør det skummelt, og sårbart å skulle forsøke på nytt.  

Vi blir bekymret for deg, på bakgrunn av flere av de tingene du skriver. Det er ingen som skal bære på slike tanker alene. Ved akutt fare for liv og helse ta kontakt med 113, eller oppsøk din nærmeste legevakt. Ring heller en gang for mye enn en gang for lite. Det finnes også flere døgnåpne hjelpetelefoner, hvor man kan snakke med noen anonymt over telefon. Et eksempel på dette er Kirkens SOS på telefon 22 40 00 40. 

I tillegg til den akutte delen av dette, hadde vi unnet deg å finne en voksen som det oppleves godt å prate med. Dette kan for eksempel være en lærer, helsesykepleier eller sosiallærer. Fastlegen din kan også være en god person å snakke med, eller eventuelt hjelpe deg å komme i kontakt med noen å snakke med. 

Dersom du skulle ønske å snakke med en i 13-20, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss. Du finner kontaktinformasjon lokalt, her på vår nettside. 

Vi er glade for at du fortsatt er her. Du fortjener å leve!  

Varme hilsener fra oss i 13-20 <3 

Previous
Previous

Meg og kjæresten min

Next
Next

Kontaktinfo