Hjelpe noen

Åssen kan jeg hjelpe noen som kanskje ikke helt veit at dem trenger hjelp?


Hei!

Takk for det gode spørsmålet ditt.

Hvis denne personen du snakker om ikke vil ha hjelp, så blir dette veldig vanskelig. Personen må ønske å ta imot hjelp. Så vil vi si at du ikke har ansvaret for at denne personen skal få hjelp. Det er viktig å si i fra til en voksen om det, så den voksne kan ta dette ansvaret.

Vi ser at du skriver at personen kanskje ikke helt vet, og da kan det kanskje være et sted å begynne ved å spørre personen hvordan det går. Det er ikke alle som vil/klarer å snakke om det som er vanskelig.

Det kan være fint å ta initiativ til noe hyggelig å gjøre sammen, som et bidrag til noe positivt. Og selv om du får et nei til initiativet ditt, kan du fortsette å invitere til andre ting å gjøre sammen. Det er godt å kjenne at noen bare er der, uten at du trenger å gjøre så mye, eller si så mye.

Kjenn etter for din egen del, om det oppleves ok å være tett på denne personen. Noen ganger kan det bli for tøft å stå i en relasjon til en annen. Det er fullstendig lov å føle på. Da er det lurt å si det direkte til den andre, at dette blir for tøft for deg.

Husk at det ikke er ditt ansvar hvordan denne personen har det, og om personen får hjelp. Si i fra til en voksen du du stoler på😊

Håper svaret var til nytte. Masse lykke til!

Hilsen oss i 13-20 😊

Previous
Previous

Matematisk løsning

Next
Next

Flytte ut før 16