Føler jeg tærer på og ødelegger familien min

Jeg føler at jeg tærer på og ødelegger familien min mer og mer for hver dag som går. Jeg føler meg ondskapsfull overfor dem. Hva skal jeg gjøre?


Hei!

Takk for at du stiller oss dette spørsmålet. Uansett hva dette handler om, så høres det krevende og vanskelig ut å føle på.

Vi vet ikke hva som gjør at du føler du tærer på og ødelegger familien din, og heller ikke hvorfor du føler deg ondskapsfull overfor dem. Derfor er det utfordrende å skulle si så mye om hva du skal gjøre. Likevel lurer vi på om det er noen i familien din du stoler på, som du kunne snakket med om dette? Ofte kan det hjelpe å snakke sammen i de relasjonene vi er i, og kanskje kan det vise seg at dette virker mørkere i dine tanker enn det egentlig er? Vi har troen på det å snakke sammen, og at det kan hindre at misforståelser får vokse seg større.

Vi tenker i utgangspunktet ikke så mange er ondskapsfulle, og lurer på om dette er noe du har blitt fortalt at du er av noen, eller om det er noe du selv har tenkt deg frem til. Det er et sterkt ord. Det at du skriver om en bekymring for at du er ondskapsfull, eller at du føler deg som det overfor dem, tenker vi umiddelbart gjør at det virker som du har empatiske evner på plass som taler i mot det.

I noen tilfeller kan det jo også stemme at vi gjør ting som tærer på andre mennesker. Vår erfaring er at det kan være vanskelig å bryte de mønstrene alene. Det trenger jo ikke handle om at du er ondskapsfull, men like gjerne at du ikke har overskudd til å løse situasjonen annerledes, eller at du ikke ser noen andre muligheter. Når vi havner i sånne situasjoner kan vi lett føle på mye frustrasjon overfor oss selv. Hvis det er det som skjer i ditt tilfelle kan det være fint å snakke med noen utenfor familien, som kan hjelpe deg å lete etter andre måter å reagere/handle på, og kanskje også hva du trenger for å få det bedre i situasjonen.  

Det kan være en belastning å leve tett på hverandre i en del tilfeller, eller i perioder. Noen ganger kan vi gjøre/si ting mot andre som vi kan angre på. Uansett hva som er ditt tilfelle, om det er at du kjenner på disse følelsene på bakgrunn av handlinger eller ord du angrer på, eller om det viser seg å bunne i misforståelser, så høres det utfordrende ut.

Hvis du velger å snakke med noen i familien din om dette vil vi anbefale deg å snakke ut fra det du kjenner på, og snakke ut fra et jeg-perspektiv.

Uavhengig av om du velger å snakke med noen i familien din om dette, så håper vi at du snakker med en voksen du føler deg trygg på, da dette høres vanskelig ut å bære på alene. Ta gjerne kontakt med oss, på det stedet du hører til, eller snakk med en annen voksen du er trygg på. Masse lykke til med å finne ut hva du skal gjøre <3

 

Hilsen oss i 13-20 <3

Previous
Previous

Normalisere følelser?

Next
Next

Har dere tid til å prate, uten at jeg har store problemer?