Deilig å krangle

Jeg tror jeg liker konflikt og krangel. Jeg kan bruke en hel dag bare på å krangle. Eg overdriver. Ja, det tar så mye energi, men det er deilig å krangle. Når den andre tar en feil, og du vil vise hvor store konsekvenser det kan få, så overdriver jeg. Sunt dette eller?


Hei kjære deg!  

Dette var et spennende spørsmål! Takk for at du sendte det inn til oss!  

Vi mennesker er av natur ganske ulike, noen unngår konflikter for alt det er verdt, mens andre kaster seg uti dem og trives i situasjoner hvor man må kjempe for sine egne meninger og holdninger.  

Du skriver at det tar mye energi å krangle, men det kan også gi litt energi i øyeblikket. Man blir gjerne litt irritert og kanskje sint i krangler, og den aktiveringen som skjer i kroppen rent fysisk da, kan kjennes veldig godt ut. Samtidig kan vi bli utladet etterpå når aktiveringen i kroppen har avtatt. 

Det er selvfølgelig godt å vinne en diskusjon mot en annen, å ha rett. Og i kampens hete er det muligens lett å overdrive for å vinne frem med egne argumenter. Du spør om dette er sunt. Det er det vanskelig å si noe om da vi ikke kjenner deg og omfanget av kranglingen din. Det vi kan si noe om sånn generelt, er at dersom dette går utover relasjoner og det sosiale livet ditt kan det være at lurt å prøve å modere deg litt og velge hvilke “kamper” du går inn i.  

Vi har også lyst til å nevne at vi mennesker noen ganger fremprovoserer krangler fordi vi kan være usikre på om folk tåler oss, så vi vil teste dem. Det kan også handle om at vi bærer på sterke følelser som vi trenger utslipp for, og det er ofte lettere å vise seg sint og kranglete enn trist og nedfor. Ved å være sint og kranglete tenker vi at vi er sterke, mens trist og nedfor dessverre ofte ses på som svakheter tross motet som kreves for å vise disse følelsene.  

Om dette er noe du tenker det kunne vært fint å ha noen samtaler om, anbefaler vi at du snakker med en voksen du stoler på. Det kan være foreldre, andre i familien, læreren din, helsesykepleier, eller du kan ta kontakt med 13-20 der du bor.  

 

Hilsen oss i 13-20 <3  

Previous
Previous

Få kontakt

Next
Next

Forholdsproblemer