Forholdsproblemer

Hei, jeg har nå vært sammen med kjæresten min i ganske lang tid og jeg har elsket alt med det. Men nå har jeg begynt å tenke på om jeg vil gjøre det slutt på forholdet. Jeg er usikker på om jeg fortsatt vil være med kjæresten min eller om jeg engang elsker henne. Jeg har også begynt å tenke på andre jenter på en romantisk måte.  
 
Men samtidig siden hun er såpass sårbar og nærmest deprimert vil jeg ikke være grunnen til at hun får det enda verre ved å slå opp. Og jeg har så lyst til å snakke med dette om henne, men jeg føler at det nesten uansett ville ført til at vi slo opp og jeg vet ikke om det er noe jeg vil ennå.  
 
Jeg har tenkt også at det kanskje er best å gjøre det slutt fordi jeg allerede tenker så mye på dette, men jeg er veldig usikker på om jeg vil det eller ei.  
 
Ville vært veldig takknemlig for noen råd til situasjonen min. Takk.


Hei! Takk for at du skriver til oss, dette skjønner vi godt at du tenker mye på. Det å skulle finne ut om man vil slå opp eller ikke er noe mange synes er veldig vanskelig, kanskje spesielt når forholdet har vært bra, slik det virker som det har vært for dere.  

Du skriver at du er usikker, og et godt sted kan være å starte med å spørre seg selv “hva er det som gjør meg usikker?”. Ofte prøver følelsene våre å fortelle oss noe viktig om hvordan vi har det, og hva vi trenger.  
 
Du skriver også at du ikke er sikker på om du elsker henne. Er det sånn at du har elsket henne før, og klarer du i så fall å kjenne etter når den endringen startet og hva det handler om? Eventuelt hvis du ikke har elsket henne før, kan det være greit å ikke helt vite det? Eller føler du at på dette tidspunktet burde du visst? Og hvorfor tenker du i så fall du burde det? 
 
Videre skriver du at du har begynt å tenke på andre jenter på en romantisk måte. Dette kan selvfølgelig handle om at du ønsker deg litt ut av forholdet, samtidig opplever veldig mange, også i gode forhold, at de periodevis tenker på andre. At man plutselig kan bli litt betatt av en annen eller begynne å tenke på hvordan det hadde vært å være sammen med andre jenter kan handle om mye forskjellig, og det trenger ikke bety at du ikke vil være med kjæresten din. 
 
Noen ganger tar forhold slutt, og det er helt greit. Mange kan føle seg veldig kjipe når de vil slå opp, og det kan mange ganger være like vondt å være den som slår opp som den som blir slått opp med. Men du har lov å kjenne etter hva som er best for deg og å velge det. 
 
Det å skulle slå opp kan bli ekstra vanskelig hvis den man er sammen med har det vondt eller sliter. Men hvis frykten for at hun skal få det kjipt hvis dere slår opp er det som holder dere sammen, blir nok ikke det så godt for noen av dere.  Nå vet vi ikke hva du legger i at hun er “sårbar og nærmest deprimert”, men har det vært sånn lenge? Noen ganger hvis den vi er sammen med har det tungt kan det være lett å sette egne behov til side, og fordi vi er glad i personen blir det viktigste for oss å ikke gjøre noe som gjør at de får det verre. Da begynner vi ofte å begrense oss selv, egne behov, og det blir fort vanskelig fordi gode forhold er avhengig av at begge parter blir tatt hensyn til.  
 
Du skriver at du egentlig har lyst til å snakke med henne om dette, men er redd for at det da betyr at det blir slutt. Er det noe du kunne begynt med, at du egentlig tar opp dette med henne fordi du har lyst til at dere kan se om dere sammen kan finne ut av ting, og at du ikke vet om du vil slå opp? Eventuelt om du i førsteomgang spør henne hvordan hun synes dere har det sammen for tiden. Også eventuelt etter det snakke om hvordan du har det, og de tankene som er i deg? 
 
Her ble det mange tanker fra oss. Selvom du gir oss mye informasjon i spørsmålet ditt, så er det likevel masse vi ikke vet. Hvis du skulle ha lyst til å ta en prat om dette er du velkommen til å sende oss en melding. Vi snakker gjerne med deg! 

Lykke til videre med kjærligheten, enten det blir med nåværende kjæreste, eller en annen. Vi ønsker deg alt godt <3 

Hilsen oss i 13-20

Previous
Previous

Deilig å krangle

Next
Next

Gratis ting man kan gjøre sammen