Når det gjelder kyssing og sånn

Hallo 

Jeg er en jente på snart 15 og har er kjæreste.. Vel. Vi ble sammen for ikke så veldig lenge siden og første gang vi kyssa var i helgen og det var da jeg skulle hjem. Jeg er veldig pyse når det gjelder å kysse.. og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det !!!!  og jeg trenger hjelp av dere med det. Hvordan skal jeg gjøre sånn at jeg ikke er pyse på å kysse kjæresten min?

Jente, snart 15


Svar:

Hei jente, snart 15:)

Jeg har dessverre ingen ”oppskrift” på hvordan man kan bli tryggere på det å kysse. Det å kysse noen er intimt og krever at man slapper av for at intimiteten skal oppleves positivt for begge. Når man er forelsket kan man ofte bli alt for opptatt av at man skal være ”flink”, det i seg selv kan stresse situasjonen veldig. Jeg vil tro at kjæresten din også føler seg litt nervøs når det gjelder å kysse deg, siden dere kysset for første gang i helgen. Det er helt naturlig å føle seg ”pysete” de første gangene man kysser noen. Det eneste rådet jeg kan gi deg, er å bruke tiden til hjelp, ikke tenk at du skal være flink, men gjør det som faller deg naturlig og føles godt. Ikke føl at du har dårlig tid, men la deg selv få lov til å kjenne på hva du har lyst til, og ikke gjør noe du ikke vil hvis du ikke føler deg klar for det!

Jeg vet ikke hvor lenge dere har kjent hverandre før dere ble kjærester? Hvis dere ikke har kjent hverandre så lenge, så kan det også være en grunn for at det er litt skummelt å kysse. Da er det helt naturlig at dere trenger tid på å bli trygge på hverandre. Jo tryggere dere blir på hverandre jo lettere og naturlig vil det bli over tid:)

Vennlig hilsen 13-20

Å være kjærester

I klasserommet