Å være kjærester

Hallo!

Jeg har en kjæreste som bor en halvtime med buss unna meg. Det som er så vanskelig er at jeg kan ikke være så mye hos han og han kan ikke være så mye hos meg! Det vil si at mammma liker ikke at jeg drar så langt på hverdagene etter en lang skoledag og kommer hjem litt for sent.. sånn i 9 tiden. Og mamma orker ikke så mye besøk og sånn og da har han en lang vei hjem.. og jeg får ikke overnatte med gutter enda fordi mamma er veldig redd for at det skal skje noe..   Hva skal jeg gjøre??

Anonym jente


Svar:

Hei Anonym jente!

Det å være forelsket er en utrolig spennende tid. Og når man er kjærester har man ofte lyst til å være sammen hele tiden. Det at man bor langt fra hverandre kan jeg derfor skjønne er litt frustrerende. Samtidig må jeg være ærlig å si at jeg forstår moren din også veldig godt når det gjelder å være sent ute i ukedagene. Jeg regner med at du kanskje har lekser som må gjøres, samtidig som du bør legge deg tidsnok for å være opplagt for en ny skoledag dagen etter? Vi voksne vet at når man blir forelsket i ung alder så klarer ikke alltid ungdommen selv å tenke på hva som er fornuftig å gjøre. Noe som er helt forståelig siden man er forelsket og bare ønsker å være sammen med den man er kjæreste med. Det er en fantastisk følelse å ha kjæreste, og den skal ingen ta fra deg. Derimot er det ofte lurt å lytte til rådene til foreldrene sine når man selv kanskje ikke klarer å tenke helt klart pga den fantastiske følelsen man kjenner ved å være forelsket.

Det at moren din heller ikke vil at dere skal overnatte fordi hun er redd for at det skal skje noe, er et tegn på kjærlighet fra moren din! Som voksne vet vi at på nattestid skjer det mye med kroppene våre, som gjør at man strekker grensene litt lengre enn hva man gjør på dagtid. Moren din kan ikke ta valgene i livet ditt i forhold til hva du ønsker å gjøre med kjæresten din. Men siden hun er moren din, kan hun hvertfall prøve å beskytte deg fra å gjøre noe du kanskje ikke er klar for, ved å ikke tillate overnatting. Det viktigste budskapet i denne grensesettingen til moren din, tolker jeg dit hen at hun ønsker ikke at du skal gjøre noe du ikke selv føler deg klar til. Ofte kan man føle seg litt ”presset” til å bli mer fysisk med kjæresten sin enn man kanskje er klar for selv, fordi man ønsker at gutten/jenta ikke skal miste interessen. Derfor er det kjempe viktig å tenke gjennom selv hva man vil dele med kjæresten sin, sånn at man kan være tydelig med den man er sammen med hvor grensene går.

Det eneste rådet jeg kan gi, er å nyte den tiden dere har sammen. Litt avstand i ukedagene kan bare forlenge den gode følelsen fordi dere får tid til å savne hverandre. Lytt til moren din, og lytt til deg selv :)

Vennlig hilsen 13-20

Vil ha flere venner

Når det gjelder kyssing og sånn