I klasserommet

Hallo!

Jeg er en jente som er veldig stille i klasserommet og ikke liker å holde presentasjoner og sånn.. det har jeg ikke likt i maaange år. Og vet ikke hva jeg skal gjøre med det. Det er det som gjør meg veldig upopulær og sånn, men har heldigvis alltid noen å være med på skolen da.. Men hva skal jeg gjøre??

hilsen jente, 14


Svar:

Hei jente 14!

Det du tar opp her, er et veldig viktig tema som jeg tror veldig mange kjenner seg igjen i. Det å være en stille jente er ingen skam, det er sånn du er og det skal du få lov til å være!Derimot skjønner jeg at det byr på noen utfordringer på skolen, hvor man legger opp undervisning i forhold til at alle skal øve seg på å holde presentasjoner osv. Det at skolen ønsker å trene ungdom opp på å snakke foran klassen er en veldig god tanke, som man vil ha mye nytte av på lang sikt. MEN når man er i 14 års alderen er man i en sårbar alder, hvor man prøver å finne ut hvem man er, og samtidig finne sin plass i ungdomsmiljøet på skolen. For noen kan dermed en slik utfordring gå helt fint, men for andre vil en slik utfordring bidra til økt usikkerhet. Du beskriver at dette bidrar til at du er upopulær, noe som jeg regner med heller ikke hjelper på hvordan du føler deg. Har du snakket med lærerne om dette? Jeg vil anbefale deg å snakke med kontaktlæreren eller helsesøsteren din på skolen, og fortelle dem hvordan du har det. Så håper jeg at de sammen med deg kan finne en løsning på situasjonen.

Det er godt å høre at du har venner å være med på skolen! Kanskje du kan øve deg på å presentere ting for dem, da de er en litt mindre gruppe enn hele klassen? Jeg ønsker deg lykke til, og vil du skal vite at du er bra nok akkurat som du er!:)

Vennlig hilsen 13-20

Når det gjelder kyssing og sånn

Kjæreste