Vil ha flere venner

Hei!

Jeg er en jente på snart 15 år og trenger litt hjelp.

Jeg er ikke så veldig populær på skolen, men har folk å være med alltid. Men jeg vil veldig gjerne får fler venner fra trinnet, men det er noen som jeg IKKE liker og det er noen som IKKE liker meg og sånn.. men hva skal jeg gjøre? Jeg vil jo ha flere venner…

Hilsen Jenta som veldig gjerne vil ha flere venner på trinnet


Svar:

Hei Jenta som veldig gjerne vil ha flere venner på trinnet.

Hvordan skaffe seg flere venner, er det nok ikke et enkelt svar på. Ønske om å være populær tror jeg de fleste kjenner seg igjen i. Hvem som blir populær i en klasse eller i gjengen på skolen, er ofte veldig tilfeldig. Det kan være fordi man er flink til noe andre også vil være flink i, eller det kan være fordi man er pen å se på. Det kan rett og slett være fordi man oppleves å være ”tøff” for andre rundt, at man tar ordet lett og snakker masse. Det er omgivelsene som bestemmer hvem som er populær og ikke, det betyr ikke at den som er populær er bedre enn de som ikke er populære!

Når det gjelder det å skaffe seg flere venner, kan det være lurt å prøve å finne en felles interesse med dem man ønsker å bli venner med. Begynn å snakk om noe du vet at dere har til felles som for eksempel: skolen, hobbyer, programmer på Tv eller musikk osv, og prøv deg frem. Det kan ofte være lurt og mindre skummelt å gå bort til en person i stedet for en hel gjeng, hvis du ikke kjenner andre i gjengen.

Samtidig er det viktig å huske på at det viktigste er ikke å ha mange venner, men at de vennene man har er gode venner som man kan være seg selv sammen med:)

Vennlig hilsen 13-20

Ikke populær

Å være kjærester