Ikke populær

Hei!

Det er en ting jeg lurer veldig på. Og det er: Hvorfor er det sånne folk som er upopulære og populære folk på skolen? Har det noe med utseendet å si? Eller bare måten man oppfører seg på? Hva jeg er en av de upopulære, vil det si at jeg er mye mer barnslig og rarere enn alle de andre som er populære?

Hilsen Anonym


Svar:

Hei Anonym!

Først av alt må jeg bare få sagt at det at du ikke er populær betyr IKKE at du er mer barnslig eller rarere enn de andre!! Hvem som blir populær i en klasse, eller på skolen, er veldig tilfeldig. Det er omgivelsene, ungdommene i miljøet, som ”bestemmer” hvem som er populære og ikke. Det kan være at en i klassen er flink i matte, at man er morsom hele tiden, at man snakker mye og får dermed mye positiv oppmerksomhet av ungdommene som gjør at noen blir mer populær enn andre. Det kan være sider ved ens personlighet som tiltrekker seg oppmerksomhet av andre, uten at man vet hvorfor. Og det samme gjelder dermed også hvorfor noen ikke blir populære. Det er helt tilfeldig, og betyr absolutt ikke at de som ikke er så populære ikke er bra nok akkurat som de er.

Hvem som er mest populær vil også gå i bølger. Når man bytter miljø/ begynner på videregående eller på en fritidsaktivitet, vil kanskje du bli populær fordi du er den du er i akkurat det miljøet. Det jeg vil du skal huske på, er at du er bra nok akkurat sånn som du er om du er populær eller ei. Bare fortsett å vær deg selv! :)

Vennlig hilsen 13-20

Snakke med mamma

Vil ha flere venner