Hva skal man gjøre når det blir mange krangler mellom bestevenner?

Hei.Jeg lurte bare på om hva man skal gjøre når det blir mange krangler mellom noen bestevenner. Jeg og bestevennene mine krangler med en annen bestevenn og baksnakking. Hun som vi krangler med baksnakker om oss andre. Hun vi krangler med har baksnakket meg til en annen bestevenn av meg og hun som baksnakke med vet at jeg vet det og hun sier bare ” Hæææ? Det har jeg aldri sagt eller så husker jeg det ikke… ” og hun som sa at hun baksnakka med tok lillefinger på at det er HELT SANT at hun baksnakka meg. Det hun sa var ” åhh! Herregud! Hun skaper skoledager så utrolog kjip fordi hun bare såååå morratrøtt! ” og jeg vet ikke hvem jeg skal tro på fordi begge er bestevennene mine. Så nå liker ingen av bestevennene mine hun som baksnakker fordi hun baksnakker alle! Burde jeg tro på hun som tok lillefinger på at det er helt sant?

Lillefinger = det er HELT sant!

Hilsen en jente på 13 år.


Svar:

Hei Jente 13!

Baksnakking blant bestevenninner er aldri noe kjekt. Jeg skjønner godt at dette er sårende og vanskelig. Det er aldri noe kjekt å bli snakket stygt om, uansett hvem det er, men spesielt ikke av de man ser på som sin bestevenn. Det som kanskje kan hjelpe å huske på, er at ofte kan grunnen for at man baksnakker være fordi man er usikker eller prøver å tøffe seg. Det viktigste man kan gjøre i en slik situasjon, er å selv ta avstand fra all baksnakkingen. Prøve å si ifra til de andre venninne at det ikke er greit å baksnakke andre, uansett hvem det er. Det kan være veldig tøft å ta det første skrittet, men det kan bidra til at de andre også tenker over at baksnakking ikke er greit.

Det er vanskelig å svare på hvem du skal stole på i denne situasjonen. Du var veldig tøff som spurte hun som hadde baksnakket deg, om hun hadde gjort det. Det krever mot! Derimot kan det hende at hun som baksnakket bare er usikker, og prøver å passe inn i gjengen? Hvis du har lyst til å snakke mer om dette med noen av oss, så er det bare å sende en SMS, eller sende en mail:)

Hilsen 13-20

Trenger hjelp! hva skal jeg gjøre?

Bør jeg gjøre det slutt?