Jeg blir mobbet på vei hjem fra skolen

Hei!

Det er en ting jeg lurer på og det er: Hva skal jeg gjøre? Jeg har blitt mobbet veldig lenge nå når jeg går hjem fra skolen… jeg blir mobbet av andre som går på en annen skole.. jeg må gå der for å komme meg hjem fra skolen min.. de kaster snøballer på meg og en gang kalte de meg en gutt.. jeg er en jente !!!!!!! og jeg skal konformere meg og da skal de bli med i samme kirke som meg.. og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. jeg har fått kjempedårlig selvtillit på grunn at dette og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det.. hva skal jeg gjøre????

Hilsen en jente på 14 år.


Svar:

Hei!

Så utrolig vondt å bli mobbet på vei hjem fra skolen!! De som mobber deg har ingen rett til å gjøre dette og det kan være vanskelig å forstå hvorfor de gjør det.

Jeg forstår at det er vanskelig for deg å tenke på at du skal konfirmere deg sammen med de som mobber. I forhold til mobbing har voksne et spesielt ansvar for å se ungdom som blir mobbet og få mobbingen til å stoppe. Jeg håper virkelig at du skal få en god konfirmanttid uten mobbing. 13-20 har god kontakt med konfirmantlederne i alle menighetene i Bærum og vi jobber for at konfirmanter ikke skal oppleve mobbing. Dessverre er det ikke alltid at vi voksne klarer å fange opp mobbingen som faktisk skjer, spesielt når det skjer på vei til skolen osv.

Har du fått snakket med noen voksne om mobbingen? Det du bør gjøre er å snakke med en voksen du stoler på, enten det er mor eller far, kontaktlærer, helsesøster eller andre. Fortell dem om at du blir mobbet på vei hjem fra skolen, at de kaster snøballer på deg og kaller deg stygge ting. Da har de voksne et ansvar for å gjøre noe med mobbingen. De voksne som du snakker med bør også ta det opp med andre voksne som har ansvar for de ungdommene som mobber deg. Da vil de voksne kunne gi beskjed til ungdommene om å slutte med å være slemme og mobbe deg og andre.

Hvis du også har lyst til å snakke med oss i 13-20 er du velkommen til å ta kontakt.

Venninnekrangel

Trenger hjelp! hva skal jeg gjøre?