Alt går ut over andre + det er vanskelig for meg, når det er vanskelig for bestvenninnen min

Hei, jeg er jente på 14 og har kontakt med dere. Jeg har bare et problem… som jeg vil fortelle nå fort!

I går kveld da jeg egentlig skulle sove så var jeg inne på denne nettsiden å leste noen av spørsmålene og tilbakemeldingene. Da jeg leste svaret til den ene som var sendt inn, begynte jeg bare å gråte fordi hun har det så forferdelig.. jeg har litt problemer hjemme.. og det er at mamma er ganske syk og hun skal bort i en måned. Og det er egentlig det jeg bare tenker på og ikke så mye annet. Jeg tenker også veldig mye på en venninne som har det vanskelig. Men når jeg bare tenker ekstremt mye på det så blir jeg så utrolig fort sur og da går det utover alle rundt meg og det er sååå irriterende.. det er jo veldig vanskelig og ikke prøve å være sur! Men det gjør at det blir veldig mye krangler og sånn.. jeg har sagt det til andre, men det føles ut som om de ikke tenker så mye over det.. og jeg vet ikke hvordan jeg skal klare å være så mye alene i en måned.. pappa jobber sent og søsteren min kommer sent hjem pga. lange skoledager, jobb og venninner og da kommer jeg til å bli så veldig mye alene… jeg er ikke akuratt så kjempepopulær på skolen heller så har vel ikke sånn kjempemange å være med heller.. og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Og alt går jo bare mer og mer utover venninner! Og i dag ble det missforståelser og krangler etter skolen mellom meg og venninnene mine.. Men heldig vis ikke mer Hun som har det vanskelig! Og på vei hjem så gråt jeg på vei hjem fra skolen.. Jeg kan snakke litt mer om dette når jeg skal møte den som jeg har kontakt med hos dere neste gang.

Hilsen Jente på 14!


Svar:

Hei jente 14.

Det er tydelig å se at du har mye omsorg for de rundt deg! Samtidig er det trist å lese at du selv ikke opplever å bli sett. Det å være bekymret for moren sin tar mye energi, og når hun i tillegg skal være borte i en hel måned, kan det oppleves fryktelig vondt. Jeg skjønner godt at du er både trist og irritert. Når den tryggeste personen i livet reiser fra oss, pga sykdom eller andre grunner, kan man føle seg veldig hjelpesløs og redd. Det at faren din og storesøsteren din har såpass aktive dager selv, bidrar ikke til den tryggheten du trenger akkurat nå. Når man går med slike følelser inni seg, er det helt naturlig at humøret ditt blir preget av det. Man kan bli irritert, trist og sint uten grunn.

I tillegg ser jeg at du bekymrer deg for venninnen din også, og ønsker å hjelpe henne. Det viser at du har mye omsorg for menneskene rundt deg. Du bekymrer deg og vil hjelpe, selv når du selv har det vanskelig og vondt. Det er en fantastisk egenskap, og venninnen er heldig som har deg som venn. Samtidig er det viktig at du også blir sett i forhold til dine behov og følelser. Du skriver at du er i kontakt med oss, og at du vil snakke mer om dette når vi møtes neste gang. Det vil vi veldig gjerne!! Om du ønsker å møte oss raskere enn det som er avtalt, så er det bare å sende en sms til den av oss du har kontakt med, så kan vi nok få til det også:)

Vennlig hilsen 13-20

Gutter og sånn...

Hva gjør jeg?