Gutter og sånn...

Hei!

Jeg er en jente som har et liiite problem.

Jeg ” liker ” en gutt som jeg var sammen med i en dag.. det var han som spurte på meg og slo opp med meg. Grunnen til at han slo opp med meg var at han hadde så lite tid til meg og ikke ville være en dårlig kjæreste meg med pga. han har hatt eksamen og sånn fordi han går i tiende.. og jeg tekster meg han og sånn og vi er venner, men når jeg begynner å tekste med han skriver han ALLTID at jeg skal sende bilde av rompa mi, men det vil jeg IKKE! Og jeg vil ikke bare si det til han fordi da blir han sur !! Det har jeg gjort mer.. Han har prøvd å mase på meg og andre sånne ting og jeg har sagt nei til og sånn.. også  blir han SU R! det er så irriterende.. på skolen snakker vi ikke sammen fordi vi ikke vil at noen andre skal vite at vi er gode venner fordi det er flaut og nå avlyser han ALLTID avtalene våres.. men hva bør jeg gjøre? Jeg liker han jo, men har maser om å sende bilder av fjorskjellige steder på kroppen min som jeg IKKE vil.  Han har også spurt om vi skal ” ligge ” sammen…

Hva gjør jeg!?

Hilsen anonym jente


Svar:

Hei anonym jente!

Så utrolig tøff du er som setter grenser for deg selv og kroppen din!! Veldig bra!! Det er så godt å lese at du klarer å si ifra, selv om du liker han og ikke har lyst til å gjøre han sur. Det å vite hvordan man skal nærme seg hverandre når man er i den alderen dere er i, kan være vanskelig og utfordrene. Man vil gjerne bli likt, og spesielt hvis man er interessert i en gutt. Det som jeg tenker er det aller viktigste når det gjelder intimitet og seksualitet, er at man ikke deler kroppen sin/bilder/ eller gjør noe man ikke selv føler at man har lyst til. Det kan føles mindre ”skummelt” å be om å få tilsendt et bilde av kroppen til noen via mob eller internett, men det er fortsatt din kropp som du skal dele med den du føler deg trygg på, og som du føler er naturlig. Dersom man velger å være intim når man er ”face to face”, blir det noe helt annet enn å være ”intim” ved bruk av bilder osv. Da har du ikke samme kontrollen på hva som skjer. Når bildene er sendt til han, kan han gjøre det han vil med bildene, og du kan ikke vite hva de brukes til.

Det å skulle ”ligge” sammen er det næreste man kommer en annen person. Derfor er det veldig viktig at man selv bestemmer når man er klar for det, og ikke gjør det fordi man føler at det er en forventning fra venner eller den gutten man liker. Hva er det du har lyst til, og hva føles fint for deg og når er DU klar for en slik intimitet?

Du skriver at du liker denne gutten, og at han spurte deg om å være kjærester, men gjorde det slutt dagen etterpå. Dersom denne gutten liker deg for den personen du er, og ikke på grunn av ting du gjør, så skal han tåle et nei. Hvis han blir sur fordi du setter grenser for deg selv, så vil jeg være så ærlig med deg å si at han ikke fortjener deg. Jeg vet ikke om dette var til hjelp? Ønsker du å snakke med oss anonymt om dette mer muntlig, er det bare å ringe:)

Fortsett å sett gode grenser for deg selv!

Vennlig hilsen 13-20

Blir mobbet/baksnakket

Alt går ut over andre + det er vanskelig for meg, når det er vanskelig for bestvenninnen min