Blir mobbet/baksnakket

Hei!

Jeg er en jente på 14 år og har kontakt med dere..

Jeg vil bare si noe her og nå..

Jeg blir mobbet og det har jeg blitt i en stund nå.. for å komme meg hjem må jeg gå igjenom en annen skole og det er det jeg blir mobbet at.. noen av de går på dansen som jeg også går på og i dag var jeg på dans.. tre av jentene står alltid å ler og og ser på meg og sånn og jeg syns jeg ikke er så veldig hyggelig, men jeg tør ikke å si i fra til de. Det var også jeg som ble kaldt for gutt og i fjor kastet de SNØBALLER PÅ MEG! Og det hater jeg! Hver gang jeg går igjen om skolen og ser de så blir jeg bare veldig usikker og på en måte redd.. også bare prøver jeg å ignorere dem.. Og vi går i kirken fordi vi må på sånn konfirmasjonting der og en gang spurte jeg en fra de som mobber meg om han visste når vi skulle i kirken nestegang også fikk jeg dette svaret ” du er sykt stygg ” !!!  Det er både gutter og jenter som mobber meg, men flest gutter..

Hva skal jeg gjøre !?!? dette er ikke noe gøy i det heletatt!!!!!

Heldigvis snakker jeg med Mariann! Det syns jeg hjelper veldig!

Hilsen jente på 14 som har kontakt med dere!


Svar:

Hei Jente 14!

Mobbing er ikke greit, og jeg skjønner godt at dette er vanskelig og vondt for deg!! Det at du ikke tør å si det til de som gjør det, skjønner jeg veldig godt. Derimot er det veldig bra at du nå deler det med oss i 13-20. Det å bli kvitt mobbing er nesten umulig å gjøre på egenhånd, og de fleste velger derfor dessverre å bare ”leve med det”. Man trenger ofte hjelp fra voksne rundt for å bli kvitt mobbingen, selv om det også kan være vanskelig. På bakgrunn av de episodene du beskriver her, tenker jeg kanskje at det kan være lurt å få en dialog med danselæreren og de som jobber i kirken du skal konfirmeres i. De kan kanskje ta opp tema mobbing på samlinger dere har, og eventuelt ta det direkte opp med de som mobber deg? Det kan du snakke mer om med Mariann når dere møtes neste gang. Ungdommer er ofte ikke klar over at det de gjør er mobbing, og kan trenge hjelp for å forstå hva det de gjør får deg til å føle. Det finnes ikke noe lett svar på dette, men dette vil Mariann følge opp sammen med deg når dere møtes:)

Vennlig hilsen 13-20

Er det dårlig gjort?

Gutter og sånn...