Snakke med mamma

Hei! Jeg en en jente på 14 år og har kontakt med dere.

Det er så mye som skjer fortiden og derfor har jeg valgt å snakke med mamma og ting som er litt vanskelig. F.eks. venner og sånn. Og mamma blir IRRITERT PÅ MEG! Også hører jeg at hun sier i telefonen til andre “ja, hun er so skikkelig drama-jente som skaper så mye drama og sånn ” og mye mer! Det er IKKE noe koselig for meg at hun sier det om MEG til andre, men jeg tørr ikke å si det til hun! Også virker hun ALLTID såååå sur! Og jeg klikker snart pga. dette! Hver gang jeg snakker om problemer med hun så blir hun sur og irritert, så jeg tørr IKKE å snakke med hun om problemene mine ansikt til ansikt med hun, men på meldinger eller noe… er det normalt? Kan jeg snakke med dere skikelig om dette neste gang jeg møter en av dere?

-Jente, 14


Svar:

Hei.

Så flott å høre at du har begynt å snakke med mammaen din om ting som du opplever som vanskelige. Det krever mot å gjøre noe som en ikke har gjort før. Jeg synes du er modig som har begynt å snakke med henne om ting som er vanskelige for deg. Men når du opplever at moren din snakker på en måte som du ikke liker, så forstår jeg at dette er vanskelig for deg å takle. Jeg skjønner også at det ikke er lett for deg å si ifra til henne om at du ikke liker det hun sier om deg. Allikevel mener nok ikke mammaen din noe galt med det hun sier. Det er ikke alltid lett for ungdom og foreldre å forstå hverandre, selv om begge parter ønsker det, og det virker som det er vanskelig for dere begge å forstå hverandre akkurat nå. I sånne situasjoner kan det være nyttig å ha en tredjeperson som kan hjelpe deg og mammaen din, slik at dere unngår misforståelser. Dette er noe vi i 13-20 både kan snakke meg deg og med moren din om. Siden det kan være lettere at noen andre voksne som dere begge er trygge på blir med når dere snakker sammen om disse tingene.

hilsen 13-20 

Bedre kontakt

Ikke populær