Får skylda

Hei, jeg er en jente på litt mer enn 15 år og har noen problemer: Søsteren min sa at hun ble mobba at hun gamle bffen min på instagram og facebook og masse sånn. jeg kommenterte “enig søss” på det enebildet til min gamle bff på instagram og da får jeg som svar “drit i å dry dere, dere er så stygge. skjønner at dere ikke har kjærester når dere er så stygge.” og så kommenterer vi tilbake og da blir det bare verre. hun gamle bff’en min er bff med en annen gammel bff av meg. de driver å sprer falske rykter om meg og søsteren min og mobber oss. også sier hun ene til moren sin at jeg mobber hun ene på formspring helt anonymt. også ringer moren hennes til mamma og sånn også sier jeg at jeg ikke har gjort det fordi keg ikke hadde gjort det også masse sånn. nå måtte jeg slette min formspringbruker og slette kommentarene mine på hun ene sitt bilde. og jeg får ikke bort kommentarene. jeg vet at det går ann å slette de, men det kommer opp “error bla bla bla dismis(eller dislike ellerno) og mamma klikker og blir drit sur. og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre!!!!!! hele familien min “hater” de to jentene og sånn og mamma kjeftet på moren til hun ene og masse sånn. og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! TENK OM DE SPRER FELERE FALSKE RYKTER OM MEG OG SØSTEREN MIN!? fordi hun ene mener at jeg mobber hun på formspring når jeg ikke gjør det! HVA GJØR JEG!? formspring har blitt helt dustete! fra spørsmåls nettside til en måte og mobbe hverandre anonymt!!!!  :( :(


Svar:

Hei! Internett  kan være skummelt fordi det er så mange som får tilgang til det du skriver der. I tillegg er det ikke alltid så lett å få fjernet det du har skrevet hvis du angrer deg. Det er også sånn at det som skrives lett kan misforstås, særlig hvis det er humor inni bildet. Når man skriver hører man ikke tonefallet eller ser kroppsspråket til den andre. Derfor må vi alle tenke oss godt om før vi legger ut ting på sosiale medier og blogger. Er kommentarene du prøver å slette på  instagram? Det må gjøre vondt å få skylden  for noe du ikke har gjort, når det oppstår falske rykter og det hele blir en stor greie.  Jeg er enig i det du skriver om Formspring, at Formspring er blitt helt ”dustete” når det bruke til å mobbe anonymt. Du spør hva du skal gjøre. Jeg tenker at det er vanskelig å kontrollere hvem som skriver hva på formspring. Derfor kan det være lurt å bare kutte ut formspring, slette profilen og bruke andre sosiale medier som Facebook, der du lettere kan kontrollere hvem som har tilgang til hva. På Formspring ligger, etter det jeg har skjønt, det som skrives veldig åpent ute på nettet. Hvis du sletter profilen din på Formspring kan du vise at du ikke er på Formspring lenger til de som mener at du sprer falske rykter der. Hvis du har lyst til å snakke med noen andre voksne om dette enn dine foreldre kan du ta kontakt med oss i 13-20. Ring, send melding på Facebook (ikke på veggen) eller send sms.

Krangel med bestevenninnen min

Er det normalt?