Er det normalt?

Hei!

Jeg er en jente på snart 15 år.

Er det egentlig normalt å være forelsket i samme kjønn? Har begynt å like jenter og ikke gutter nå egentlig, men tørr ikke å si det til noen… og vet ikke helt hva jeg skal gjøre.

Har dere noen tips?

Hilsen jente på snart 15år


Svar:

Hei Jente snart 15:)

Det er normalt å føle det du føler. Det at du er forelsket i en av samme kjønn er det mange unge jenter og gutter som kjenner seg igjen i. Noen forelsker seg bare i motsatt kjønn, noen i samme kjønn og andre i personer av begge kjønn. Utfordringer er, slik du beskriver det, at det kan være vanskelig å snakke om, fordi slike følelser ikke alltid er like sosialt akseptabelt å føle, som det å være interessert i det motsatte kjønn. Det er allikevel slik for de fleste at de opplever støtte fra familie og venner når de forteller at de kanskje er lesbiske, homofile eller bifile. Det er lett å føle at det er noe galt med en og føle seg alene hvis en ikke har noen å snakke med.

Jeg vil anbefale at du finner noen du stoler på til å snakke om følelsene dine med. Hva med å starte med den voksne personen du føler deg mest trygg på? Jeg vil anbefale deg å snakke med en voksen, og ikke en venninne eller jevnaldrende i første omgang, på bakgrunn av din alder. Dette er anbefalinger fra landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH.no).  I tillegg vil jeg anbefale deg å tillatte deg å kjenne på ”disse følelsene” over tid, før du lander på om du er lesbisk eller ikke. Jeg tenker at dette er viktig for at du skal beskytte dine egne følelser på en best mulig måte.

Du er velkommen til å ta kontakt med oss i 13-20 hvis du vil snakke mer om dette. I tillegg kan vi anbefale at du ringer ungdomstelefonen på 81000277, hvor du kan få snakke med unge under 25 år som selv har de samme følelsene som det du beskriver. De du snakker med der, får hjelp av eksperter som leger, psykologer og teologer hvis de trenger det.

Vær stolt av den du er:)

Hilsen 13-20

Får skylda

Tørr ikke si det til mamma